©Mozzart Sport
©Mozzart Sport

Anđušić slavio pobedu uz trubače: Sva sreća pa se Aleksa probudio u pravom trenutku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.10.23. | 21:46

"Najbitnija je stvar da smo pokazali da treba da se borimo bez obzira na to kakav god imali rezultat u nekom trenutku", kaže prvotimac crno-belih

Partizan je na krilima Alekse Avramovića, posle dramatične završnice, slavio u prvom večitom derbiju u ovoj sezoni.

Svojih pet minuta imao je i Danilo Anđušić, koji je ubacio pet poena za nešto manje od 12 minuta provedenih na parketu, a poništena mu je i trojka uz zvuk sirene u samom finišu prvog poluvremena. Danilo je bio izuzetno raspoložen nakon utakmice, slikao se sa raspoloženi navijačima u prisustvu trubača, koji su dodatno podigli atmosferu u crno-belom taboru

Izabrane vesti

Crvena zvezda je bila izuzezetna u trećoj deonici, ali se na kraju Partizan aktivirao zahvaljujući energiji reprezentativnog plejmejkera i na kraju poslednju deonicu završio sa 35 ubačenih poena.

"Luda utakmica skroz, pokazali smo da treba da se borimo do samog kraja. Krenuli smo odlično, pa smo imali pad. Zvezda je u tim trenucima igrala dobro, Teo je još jednom pokazao kakav je igrač, kontrolisao je utakmicu u tim momentima. Vratili su se i imali osetnu prednost do pred sam kraj. Ali, sva sreća, Aleksa se probudio u pravom trenutku, naravno svi ostali igrači, i došli smo do te pobede. Najbitnija je stvar da smo pokazali da treba da se borimo bez obzira na to kakav god imali rezultat u nekom trenutku. Drago mi je da je čitava ekipa bila uključena u pobedu, pravi timski meč i to je rezultiralo pobedom", rekao je Anđušić.

Među dva izuzetno kvalitetna tima ne može da bude previše iznenađenja. Tako ni Zvezda nije previše iznenadila.

"Nije nas iznenadila, imali smo stvarno dobru pripremu, agresivno i sa dosta energije smo otvorili tu prvu četvrtinu. Možda nas je zbog toga malo uhvatio i umor. Ne možemo da primimo samo dva poena za 20 minuta, Zvezda ima kvalitetne i iskusne igrače, iz tog razloga su se i vratili u meč. Znali smo da moramo da igramo svih 40 minuta da bismo stigli do pobede. Ništa se ne rešava u prvih pet minuta. Nema mesta za nekakvu euforiju, ovo je samo jedna utakmica u Evroligi od mnogih koje nas očekuju. Naravno da smo prezadovoljni zbog naših navijača, koji su još jednom pokazali kako nas bodre i podržavaju. Večeras možemo da slavimo, a već sutra da nastavimo dalje, jer su ispred nas jako bitne utakmice".

Velika izjednačenost u kvalitetu večitih rivala obećava još mnogo sličnih mečeva ove sezone.

"Drago mi je što će i ove godine biti jako zanimljivi derbiji. Obe ekipe su jako kvalitetne, malopre sam napomenuo da i mi i oni imamo igrače koji su ozbiljnog nivoa, kvaliteta i iskustva. Nijanse će odlučivati kao i uvek, ima još mnogo derbija do kraja sezone".

Na kraju o trojci koja mu je poništena, iako to nije znao neko vreme.

"Nisam ni znao dok nisam došao u svlačionicu, jer sam bio gotovo siguran da je na vreme. Verovatno sam baš malo zakasnio, tek kada smo došli u svlačionicu rekli su da je poništeno. Šta da se radi, na kraju smo mi shvalili, tako da trojka nije mnogo značila"

Energija koju poseduje Avramović teško je opisati u kratkim rečima.

"Generalno, on uvek ima tu energiju u sebi. Bilo je samo pitanje vremena da pogodi jedan šut, da ga to povuče, da podeli dobru asistenciju. On je igrač koga navijači znaju da nose, on to zna da koristi. U pravom trenutku je to iskoristio, presekao onu loptu koja je možda bila i važnija nego one prethodne trojke. Zaista, odigrao je sjajnu poslednju četvrtinu", zaključio je Anđušić.



tagovi

Danilo AnđušićAleksa Avramović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara