Danilo Anđušić (Foto: MN Press)
Danilo Anđušić (Foto: MN Press)

Anđušić: Volim da se čuvam sa Nedovićem, očekuje nas težak posao u finalu, Zvezda ima sjajnu bekovsku liniju

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.06.23. | 21:43

"Nedović, Vildoza, Kampaco... Moraćemo da budemo maksimalno foksurani i spremni za te mečeve, ukoliko želimo da dođemo do titule", dodao je bek Partizan Mozzart Beta

Košarkaši Partizan Mozzart Beta plasirali su se u finale ABA lige, pošto su u majstorici polufinalne serije savladali Cedevitu Olimpiju 90:71 pred nešto manje od 15.000 gledalaca u Štark Areni.

Danilo Anđušić je odigrao vrlo dobro u završnici i na kraju bio jedan od pet dvocifrenih igrača u ekipi Željka Obradovića koja je bila prilično ubedljiva.

Izabrane vesti

"Dobro je sad kad smo se plasirali u finale. Oni su nam veoma neugodan protivnik i uvek smo imali teške utakmice sa njima. Znali smo da od prvog minuta moramo da izađemo fokusirano i spremni, s pravom energijom. To smo i uradili i to je bio ključ pobede. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, posebno za naše samopouzdanje i očekujem da spremni dočekamo finalnu seriju", rekao je Anđušić.

Crno-beli su prilično ubedljivo dobili oba susreta kod kuće, dok su u Ljubljani neočekivano lako izgubili. Šta se to razlikovalo u drugom susretu?

"Igrali smo dosta sporije, nismo kontrolisali njihovu igru, Jogi je odigrao sjajan meč, a znamo da je on motor njihove ekipe. Omić je takođe igrao veoma dobro. Otvorili smo im neke lake situacije iz kojih kada osete samopouzdanje mogu da dobiju bilo koga. Nismo ni pogodili neke otvorene šuteve i to nas je koštalo pobede tamo. To je iza nas, sada se spremamo za dugo očekivano finale".

Anđušić je susret okončao sa 11 poena - bez promašaja iz igre (3/3 za dva i 1/1 za tri).

"Bitno je za samopouzdanje. Znam šta mogu da uradim, za šta sam sposoban, kakav sam igrač i u svakom trenutku se trudim da uvek ostanem spreman i kada dobijem priliku uradim ono što je potrebno da ekipa dobije i da igram svoju igru. Večeras se dogodilo da nije bilo promašaja, naravno da mi je drago zbog toga, ali nije to ništa novo".

Sa kim bi voleo da ima duele u velikom finalu protiv Crvene zvezde?

"Volim da se čuvam sa Nedom, dobri smo drugari, a kada dođe utakmica volimo da se takmičimo. Oni su sjajna ekipa, očekuje nas težak posao, imaju sjajnu bekovsku liniju, koga god da čuvaš, neće biti lako. On, Vildoza, Kampaco... Moraćemo da budemo maksimalno foksurani i spremni za te mečeve, ukoliko želimo da dođemo do titule".

Došlo je do preklapanja kalendara finala Superlige Srbije i ABA lige, pa se Crvena zvezda našla u nezgodnoj situaciji, ali prvotimac Partizana to nije želeo da komentariše.

"Spremamo se za ta utakmicu i to je najvažnije. Gledamo u naše dvorište i ono što mi možemo da uradimo i što ćemo uraditi i to je najvažnije".

Za kraj je pozdravio navijače, koji su još jednom pomogli u obaranju rekorda. Naime, u majstorici polufinala je na tribinama 14.877 navijača, a ukupno je seriju sa lica mesta iz Štark Arene i dvorane Stožice ispratilo 39.637 posetilaca, što je novi rekord plej-ofa ABA lige.

"Zahvalio bih se ljudima koji stalno dolaze u ovolikom broju na naše utakmice. Ovo je neverovatno. Ponovili smo to milion puta, ali zaista im hvala za ovakvu podršku. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati na kraju, a verujem i uživati u finalnim utakmicama", zaključio je Anđušić.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetDanilo Anđušić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara