Luiđi Datome (©Starsport)
Luiđi Datome (©Starsport)

Armani nudi Datomeu ugovor na tri godine, čeka se Obradović

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.20. | 19:20

Italijan ne bi iz Fenerbhačea, ali samo ako srpski trener ostane u Istanbulu

Ambiciozan je Armani pred početak nove sezone. Čeka se samo da se ozvaniči dolazak Kajla Hajnsa iz moskovskog CSKA, pre samo dva dana pisala je Gazeta delo Sport da su se u Milanu namerili na Luiđija Datomea i Derika Vilijamsa, a Skaj Sport sada donosi i detalje pregovora sa italijanskim reprezentativcem, najboljim igračem Serije A 2013. godine kada se preporučio i NBA ligašima, pa je u Americi igrao za Detroit i Boston.

Već pet godina je Datome član Fenerbahčea i najradije bi tamo i da ostane, ali prema Skajovim navodima samo ako Željko Obradović ostane na mestu šefa stručnog štaba turskog velikana.

Izabrane vesti

Popularni Žoc s druge strane čeka odgovor uprave kluba o planovima za narednu sezonu, jer ne želi da ostaje ako neće na raspolaganju imati tim sa kojim može da se bori za trofeje. A da podsetimo da je na Bosforu najavljeno značajno kresanje budžeta, pa čak i rastanak sa mnogim skupocenim igračima.

Obradović dakle čeka, čeka i Datome, a sada se spekuliše da bi i jedan i drugi, a samim tim i Armani, mogli da se strpe samo do 15. juna, te da bi posle toga situacija trebalo da se razjasni. Odnosno, do 15. juna bi trebalo da postane poznato koliko će novca biti u Feneru, samim tim i da li Obradović i Datome ostaju.

Armani je već pokušao da unese nemir u glavu ovog drugog. Navodno, pred Datomeom je unosan ugovor na tri godine, mada se još ne zna koja je suma u pitanju. Ali s obzirom da su mu već 32 godine trogodišnji ugovor nije malo.

Skaj tvrdi i da je Datomeu sugerisano da bi bio u središtu potpuno novog projekta s obzirom na to da je domaći igrač sa autoritetom.

Uspe li Armani da sve ove zamisli sprovede u delo možda se naredne sezone porva i za evropsku titulu.


tagovi

KK FenerbahčeLuiđi Datome

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara