Žofri Lovernj (©AFP)
Žofri Lovernj (©AFP)

Asvel izgubio od Monaka, ali može da popravi raspoloženje pred Zvezdu: Lovernj i De Kolo u dobrom ritmu

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.10.23. | 21:47

Prvi poraz tima Ti Džej Parkera ove sezone, ali će do dolaska u Beograd odigrati još jedan meč u prvenstvu

Posle tri vezana trijumfa, Asvel je u 4. kolu francuske LNB Pro A lige dočekao branioca trona Monako. Iako je kontrolisao dešavanja na parketu u prvom poluvremenu, u nastavku nije mogao da isparira četi Saše Obradovića koja je upisala trijumf u prvom ovosezonskom derbiju - 79:87.

Interesantno je da će Asvel imati još obaveza do premijere u Evroligi protiv Crvene zvezde u Beogradu, koja je zakazana za 5. oktobar, pošto u petoj rundi francuskog šampionata gostuje Sen Kentenu (03. oktobar, 21.00). Kako stoje stvari, verovatno će sa gostovanja u domaćem prvenstvu pravo na let za glavni grad Srbije.

Izabrane vesti

U duelu najbogatijih i najboljih timova u Francuskoj videli smo dva potpuno različita poluvremena. Asvel je u prvom kontrolisao skok i igrao odbranu na visokom nivou, ali je Eli Okobo povukao Monako u nastavku. Posle rezultatske klackalice u trećoj deonici, Kneževi su u poslednjem uspostavili kontrolu, u finišu stigli i do dvocifrenog viška, pa je sve bilo jasno u Astrobal areni.

Trenera Zvezdinog prvog rivala u novoj sezoni Evrolige, Ti Džej Parkera, može da raduje dobra forma Žofrija Lovernja. Bivši centar Partizana je prethodnu sezonu propustio zbog teške povrede, ali se ove vratio na parket i zasad igra odlično. Nadmudrio je i centre aktuelnog šampiona, susret okončao sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencije za manje od 24 minuta.

U dobrom ritmu je od starta sezone i Nando De Kolo, mada je jasno da može daleko više od 15 poena i tri asistencije, koliko je zabeležio u večerašnjem duelu sa Kneževima. Pomenuti tandem ispratio je bivši igrač Monaka i Panatinaikosa, Pariz Li.

U pobedničkom sastavu najbolji francuski reprezentativac i nekadašnji igrač ekipe iz Vilerbana, Okobo, sa 19 poena i pet završnih dodavanja. Pola koša i asistenciju manje zabeležio je Majk Džejms. Vrlo dobar i Donatas Motiejunas sa 15 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je Alfa Dijalo dodao 12 poena, uz po četiri asistencije i skoka. U timu nije bilo velikog letošnjeg pojačanja iz NBA, Kembe Vokera, kao i bivšeg beka Zvezde Džordana Lojda, ali je Obradovićeva ekipa i nekompletna nadigrala šesti put zaredom nadigrala najvećeg rivala za titulu u Francuskoj.

Za razliku od Asvela koji Evroligu otvara u Beogradskoj areni protiv Zvezde, Monako će, posle još jedne utakmice u prvenstvu sa Dižonom (03. oktobar), otputovati u Valensiju (06. oktobar).


tagovi

AsvelKK MonakoSaša ObradovićŽofri LovernjNando De Kolo

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara