FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Asvel sa Pocekom nije slučajni prolaznik u Evroligi, Obradovićev Monako i dalje za klasu iznad

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 22:49

Duel dva bivša igračka asa, a sada trenera francuskih predstavnika u elitnom takmičenju pripao Srbinu

Sumrno je delovao Asvel sa Ti Džej Parkerom na početku sezonu, bio je tim bez glave i repa i činilo se da mu je mesto u rangu ispod, u Evrokupu. Od kada je stigao Đanmarko Poceko i u Vilerban uneo svoju ogromnu energiju Asvel je doživeo šok-terapiju i igra značajno bolje. Nakon što je prethodne sedmice porazio Žalgiris u vrućem ambijentu dvorane u Kaunasu, sada je ozbiljno namučio i prošlosezonskog polufinalistu Evrolige. Monako je ipak na suv kvalitet igračkog kadra i mnogo više iskustva igranja u neizvesnim završnicima stigao do pete uzastopne pobede i trijumfovao protiv Asvela 80:70.

Pretio je Asvel da nanese prvi poraz izabranicima Saše Obradovića nakon četiri uzastopna trijumfa, imao i 11 poena prednosti u prvoj četvrtini (23:12). Tandem Timoti Luvavu-Žofri Lovernj počeo je da funkcioniše pod italijanskim trenerom mnogo bolje nego kod njegovog prethodnika, a na drugoj strani je napad pomalo trokirao. Ispostavilo se da je već u drugoj četvrtini Monako uhvatio potpuni priključak, pa čak i poveo. Tihi heroj Monakovih uspeha iz prethodne sezone Alfa Dijalo davao je ključan doprinos i odmenio u tim trenucima najbolje strelce ekipe Majka Džejmsa, Džordana Lojda, Elija Okoba.

Izabrane vesti

Ono što je odlikla svih Pocekovih timova biće i Asvelov najjači adut u nastavku sezone. Neodustajanje do samog kraja, koliko go rival bio očito jači. Tako je bilo i večeras. Ponovo je Asvel preuzeuo vođstvo sredinom treće četvrtine i stavio Monako na nove muke. Praktično sve do oko tri minuta pred kraj igralo se u ritmu "poen za poen" nekoliko vezanih trojki Lojda, Džejmsa i Dijaloa, delovalo je u tim trenucima kao da bi Monako protnuo i veš mašinu kroz koš, o čemu svedoči i činjenica o seriji 12-2 u poslednjih 180 sekundi.

Nakon sedam kola Evrolige Monako je u grupi timova sa učinkom 5-2, koliko imaju i Fenberbahče, Virtus Bolonja i Valensija. Asvel je uz Albu poslednji sa skorom 1-6, uz vidno bolju igru od dolaska Poceka.

EVROLIGA, SEDMO KOLO

Četvrtak

Olimpijakos – Baskonija 74:75

/Kenan 23, Piters 22 – Moneke 20/

Anadolu Efes - Žalgiris 86:82

/Klajburn 20 - Evans 20/

Olimpija Milano – Valensija 83:52

/Mirotić 19 - Harper 10/

Partizan Mozzart Bet - Fenerbahče 85:84

/Kaminski 15 - Hejs 23/

Real Madrid – Virtus 100:74

/Kampaco 18 - Belineli 15/

Petak

Alba - Panatinaikos 85:99

/Braun 17 - Mitoglu 24/

Barselona - Crvena zvezda 86:81

/Parker 20 - Mitrović 22/

Monako - Asvel 80:70

/Dijalo 21 - Luvavu 18



tagovi

KK MonakoSaša ObradovićAsvelEvroligaĐanmarko Poceko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara