Di Bost i Ti Džej Parker (Foto: Starsport)
Di Bost i Ti Džej Parker (Foto: Starsport)

Asvel se ne predaje, ubedljivom pobedom zadržao šanse za finale: Di Bost zasenio i Vembanjamu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 22:43

Ekipa iz Vilerbana posle dva poraza savladala Metropolitan kod kuće i izborila četvrtu utakmicu, drugu pred svojim navijačima

Košarkaši Asvela našli su se na pragu eliminacije u polufinalu francuskog plej-ofa, ali su ubedljivom pobedom u trećoj utakmici posle uvodna dva poraza pokazali da se neće lako predati. Četa Ti Džej Parkera slavila je 86:59 u Astrobal areni protiv Metropolitana i produžila seriju na makar još jednu utakmicu.

Dominirala je ekipa iz Vilerbana, posebno u drugom poluvremenu, a početkom odlučujuće deonice je serijom 15:0 otklonila sve dileme o pitanju pobednika. Četvrta utakmica, na programu je već u nedelju od 18.00.

Izabrane vesti

Susret je obeležio iskusni plejmejker sa bugarskim pasošem Di Bost. Bivši košarkaš Budućnosti i brojnih evropskih klubova je susret okončao sa 21 poenom, pa je tako zasenio i neverovatnog Viktora Vembanjamu, koji je odigrao ispod svojih standarda.

Ovaj 19-godišnji košarkaš, neverovatnih fizičkih predispozicija, pokupio je sva individualna priznanja u Francuskoj ove sezone. Proglašen je za MVP-a, najboljeg mladog igrača, najboljeg defanzivca, poentera i blokera. Izvesno je da će na predstojećem NBA draftu biti prvi pik, te i da će karijeru nastaviti u San Antonio Sparsima.

Velika pompa se s pravom digla oko nove zvezde evropske i svetske košarke, pa su se njegove utakmice pomno pratile i u SAD. Ipak, u trećoj utakmici polufinala je zatajio, pošto je bio tek četvrti strelac na utakmici sa 13 poena, a ubeležio je i sedam skokova. Nije uspeo da pogodi nijednu trojku iz tri pokušaja, a iz igre je gađao 5/11.

Bosta su u redovima branioca trona ispratili Retin Obasohan sa 14 i iskusni Aleks Tajus sa 10 poena (šest skokova). Od Vembanjame je u sastavu francuskog selektora Vensana Kolea bio efikasniji samo Tešon Tomas sa 16 poena (sedam skokova), dok je heroj druge utakmice, Beri Braun, susret okončao sa 12 poena.

U drugom polufinalu Monako ima meč loptu na gostovanju Burgu koje je na programu u subotu od 15.15.



tagovi

AsvelMetropolitanDi BostViktor VembanjamaTi Džej ParkerVensan KoleLNB Pro AFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara