Demarkus Nelson, plej Asvela
Demarkus Nelson, plej Asvela

Asvel sprema osvetu za debakl u Andori

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.03.19. | 12:57

Večeras su na programu majstorice u Evrokupu

Već smo videli velika uzbuđenja u četvrtfinalnim okršajima Evrokupa, a večeras bi sve moglo da doživi svoj vrhunac. Samo je Valensija nakon dva okršaja uspela da eliminiše Ritas, dok će se u preostale tri četvrtfinalne serije gledati majstorice. Uniks, Alba i Asvel će pokušati na svom parketu da proslave ulazak u polufinale drugog po jačini klupskog evropskog košarkaškog takmičenja, ali to sigurno neće biti mačiji kašalj.

Kao pre osam dana, za početak košarkaškog poslepodneva nas u Kazanju očekuje ruski derbi. Ovoga puta ulog će biti dosta veći, jer više neće biti šanse za popravni. Uniks je u prvom okršaju na domaćem parketu u potpunosti nadigrao Lokomotivu, koju sa klupe predvodi srpski strateg Vlada Jovanović. U drugom meču i potpuno druga priča - Lokosi su uspeli da slome i nadigraju goste, doduše tek u poslednjoj četvrtini susreta.

Izabrane vesti

Znaju se ova dva tima veoma dobro, pošto su iza njih brojni susreti u VTB ligi, Evrokupu i ruskoj košarkaškoj ligi. Pogled na poslednje međusobne susrete govori da je Uniks izašao trijumfalno iz tri poslednja okršaja na svom parketu. Neće dozvoliti sigurno tim iz Kazanja da ga to uljuljka, jer je svestan važnosti okršaja. Pobedom bi prišao na samo jedan stepenik od velikog finala.

Dimitris Priftis iz domaćeg tabora priželjkuje igru koju su njegovi igrači pružili u prvom četvrtfinalnom susretu na domaćem terenu, jer smatra da samo u tom slučaju Uniks može lako da dođe do važne pobede.
Ovo je bukvalno finale za ova dva tima. Jedino što mogu da kažem je da moramo odigrati kao što smo to učinili u prvom susretu. Sve mora biti na najvišem nivou - energija, fokus i zavšrnica.

Slično mišljenje deli Rejmar Morgan iz Uniksa koji smatra da će samo sitnice odlučivati o pobedniku večerašnjeg duela.
Moramo ostati maksimalno fokusirani protiv veoma talentovanog tima Lokomotive. Smatram da će samo sitnice odlučiti, a nadam se da će tas prevagnuti na našu stranu.

Već smo dva brejka videli u drugoj četvrtfinalnoj seriji između Albe i Unikahe. U Berlinu je zakucavanjem neverovatnog Matijasa Lesora svega tri sekunde pred kraj susreta Unikaha uspela da napravi jedan od najvećih preokreta ove sezone u Evropi, ali je Alba odmah potom uzvratila „stotkom“ u drugom njihovom okršaju. Serija se ponovo vratila u Nemačku gde će Alba pokušati da zadrži prednost domaćeg parketa, ostvari pobedu i ode u polufinale.

Tim iz Berlina je ovog vikenda u nemačkom šampionatu doživeo ubedljiv poraz od Oldenburga kojim se još više udaljio od vrha, a sada je uz to ugrozio i prednost domaćeg parketa u plej-of seriji. I Unikaha će se sasvim sigurno naći u plej-ofu ACB lige i do kraja će se sa Valensijom boriti za prednost domaćeg terena, pošto kao i Alba zauzima peto mesto na tabeli u domaćem šampionatu.

Trener Albe Aito Garsija kaže da večeras očekuje izuzetno težak duel, ali da očekuje da njegov tim pruži dobru igru.
Unikaha je odličan i iskusan tim i biće vrlo teško pobediti ih u ovoj odlučujućoj utakmici. Teško, ali ne i nemoguće. Imamo odličnu šansu da se nađemo u polufinalu i nadam se da je nećemo prokockati.

Luis Kasimiro iz suprotnog tabora poručuje da uopšte nije bitno šta se dešavalo u prve dve utakmice i da će sve stati u poslednjih 40 minuta košarke.
Već dva puta smo videli u ovoj seriji da prednost domaćeg parketa ne mora ništa da znači. Samo je važno brzo se izdići nakon poraza. Mislim da imamo mentalitet da ostvarimo važnu pobedu večeras, a problema će sigurno biti. Verujem da će Giedraitis, Siva i Sikma izaći na teren spremni da daju sve za plasman u polufinale, ali uzvratićemo.

Posle tesne pobede u Francuskoj i debakla u Andori, navijači Asvela grickaće nokte večeras u dvorani Astrobal gde se igra poslednji susret četvrtfinalne serije između njihovog tima i River Andore.

Tim iz Liona je možda i svesno odmarao neke igrače ovoga vikenda u domaćem prvenstvu, pa je samim tim zabeležio poraz od Le Mana. Andora je uspela da dođe do šokantne pobede nakon velikog preokreta u poslednjim minutima meča protiv Fuenlabrade i motivisani ishodom ovog duela dolaze na megdan Francuzima.

Dva poena su samo nedostajala Andori da zabeleži „stotku“ na domaćem parketu, a Dilan Enis se pokazao kao odlično oružje protiv odbrane lidera francuskog šampionata. Zvezdan Mitrović ipak priželjkuje polufinale Evrokupa i smatra da bi to bio ogroman uspeh za tim.
Polufinale Evrokupa je bio jedan od ciljeva koji smo zacrtali na početku sezone - kako ja, tako i igrači i klub. Tokom sezone beležili smo sjajne rezultate u ovom takmičenju i smatram da smo zaslužili da se nađemo u završnici. Andora je ipak u odličnoj formi, možda čak boljoj i od nas u ovom trenutku. Želimo da večeras vidimo punu halu, jer su navijači uvek bili naš šesti igrač.

Miro Bilan smatra da je sve u načinu na koji oba tima budu prišla meču i da uz maksimalnu koncentraciju Asvel može doći do važne pobede.
Odbrana je zacrtana u našem DNK i znamo da je ona najvažnija ukoliko želimo da pobedimo večeras. Moraćemo da budemo mirni i staloženi, da ne pravimo ishitrene greške i fokusiramo se na svaki napad i svaki skok. Daćemo sve od sebe da obradujemo navijače večeras.

EVROKUP, ČETVRTFINALE -  MAJSTORICE

Sreda
17.00: (1,45) Uniks (15,0) Lokomotiv Kubanj (3,05)  /u seriji 1:1/
19.00: (1,45) Alba Berlin (15,0) Unikaha (3,05)  /u seriji 1:1/
20.30: (1,55) Asvel Lion (14,5) River Andora (2,70)  /u seriji 1:1/

*** kvote su podložne promenama

Piše: Srđan Todorović
Foto: MN Press


tagovi

EvrokupDemarkus NelsonMiro BilanKK AsvelUNIKSKK Lokomotiva KubanjAlba BerlinUnikahaKK Andorasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara