Paris Li (Foto: MN Press)
Paris Li (Foto: MN Press)

Asvelova usluga Partizanu: Luvavu i Li sapleli Efes u pohodu na plej-in

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.24. | 21:56

Iako bez rezultatskog motiva, francuski tim slavio pred svojim navijačima - 84:80

Vrlo slabim rezultatima u prethodnih mesec i po dana i učinkom od samo jedne pobede u Evroligi tokomp pomenutog perioda Partizan Mozzart Bet je izgubio korak za vodećih devet timova, te će se u preostalih pet rundi fokusirati na osvajanje desete pozicije, poslednje koja vodi u plej-in.

Očekuje crno-bele bespoštedna borba do kraja ligaškog dela Evrolige, jer će se za jedno mesto boriti pet timova, ali je taj zadatak ekipi Željka Obradovića donekle olakšao Asvel pošto je u 29. kolu na svom terenu savladao njegovog direktog rivala Efes, učinivši uslugu beogradskom klubu - 84:80.

Izabrane vesti

Iako bez rezultatskog motiva, maksimalno rasterećen, tim Pjerika Pupea uspeo je da posle Olimpije pokvari planove i turskom predstavniku ostavivši ga na 12 pobeda.

Francuski tim je bio u vođstvu od prvog do poslednjeg minuta, a ključnu prevagu napravio je na prelazu iz treće u četvrtu deonicu kada je napravio seriju 12:4 i stekao ogromnih 18 poena prednosti.

Međutim, u tom trenutku košarkaši Asvela kao da su pomislili kako je pitanje pobednika rešeno i ubacili u manju brzinu. Osetio je gostujući tim opuštanje u redovima Liona i na krilima Tajrika Džonsa - vezao deset poena - ekspresno odgovorio serijom 11:0, zahvaljujući kojoj je vratio neizvesnost u utakmicu.

Asvel je na vreme uspeo da zaustavi nalet rivala i zadrži ga na bezbednoj udaljenosti, ali su Vil Klajburn, Šejn Larkin i Rodrigo Buboa zaigrali kako umeju i završnicu učinili maksimalno uzbudljivom. Malo je falilo i da u poslednjem minutu ukradu pobedu domaćinu. Loše su izveli loptu košarkaši Asvela iz auta, što je Buboa kaznio trojkom približivši Efes protivniku na pola koša razlike - 81:80. Ipak, četiri sekunde pre kraja Paris Li je trojkom iz ćoška ubio nadu turske ekipe da može do trijumfa. Zanimljivo, Li je prethodno za čitavu utakmicu ubacio još samo tri poena, ali je bio precizan kada se lomilo i izrastao u jednog od junaka pobede.

Najveće zasluge pak idu na račun Timotija Luvavua, koji je sa 21 poenom bio najefikasniji pojedinac utakmice, mada je gotovo podjednako zaslužan bio i Dešon Tomas, koji je ubacio poen manje (obojica šutirali 8/9 iz igre). U gostujućoj ekipi prednjačio je Klajburn sa 16, Tompson je ubacio 15, a Larkin 14.


EVROLIGA - 29. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Valensija 118:88

/Dorsi 28 - Dejvis 18/

Olimpijakos - Panatinaikos 71:65

/Rajt 17 - Nan 15/

Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv 80:84

/Jago 20 - Kolson 23/

Alba Berlin - Monako 82:90

/Tomas 14 - Okobo21/

Barselona - Partizan Mozzart Bet 94:76

/Laprovitola 17 - Avramović 27/

Baskonija - Olimpija Milano 88:73

/Hauard 26 - Mirotić 21/

Petak

Asvel - Anadolu Efes 84:80

/Lvavu 21 - Klajburn 16/

Bajern Minhen - Žalgiris 64:58

/Buker 20 - Evans 21/

Virtus Bolonja - Real Madrid 74:89

/Korinije 12 - Jabusele 15/



tagovi

EvroligaAsvelKK AsvelAnadolu Efesefes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara