Ergin Ataman (©Star Sport)
Ergin Ataman (©Star Sport)

Ataman digao prašinu: Uvredilo me Džanovo ljubljenje Željkove ruke

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.10.23. | 14:04

“Pokušavamo da nađemo još jedno pojačanje“, kaže trener Panatinaikosa u koji je letos stiglo 11 novih imena

Posle šest godina u Efesu, Ergin Ataman je letos okrenuo list i odlučio da svoju trenersku karijeru nastavi u Panatinaikosu. Njega je na klupi Efesa zamenio Erdem Džan koga su mnogi odmah uporedili sa Atamanom.

Pred mladim trenerom je veliki posao jer period tranzicije nije lak, a ono što je Atamanu mnogo zasmetalo jeste detalj sa prijateljske utakmice Efesa i Partizan Mozzart Beta. Podsetimo, Džan se tada uoči susreta poklonio i zatim poljubio ruku.

Izabrane vesti

“Nije me uvredilo ono što je rekao o meni, već to što je Erdem Džan kao trener Efesa, javno poljubio ruku trenera koji je veliki rival Efesa. To me je uvredilo. Naravno, treba da postoji poštovanje. Na primer, imam lično veliko poštovanje prema Ajdinu Orsu, ali nikada mu nisam ljubio ruku u javnosti“, rekao je Ataman za NTV Spor.

A šta je Džan rekao o Atamanu? Nedugo pošto je došao u Efes, mladog stratega su uporedili sa svojim prethodnikom, na šta je on odgovorio da “on nije Ataman i da o njemu treba da se sudi zasebno“.

“Mi treneri imamo tu nesreću da nekada kažemo nešto što ne mislimo. Kasnije tog dana me je Erdem nazvao i rekao da je nastao nesporazum. Rekao sam mu da ne brine, da radi svoj posao. Isto tako sam mu rekao da sada vodi jedan od najvećih klubova u Evropi i da mora da pazi šta govori“.

Iako veruje da je Džan izuzetan mladi trener, osvajač dve Evrolige smatra da se Efes ogrešio o njegovog dugogodišnjeg asistenta Jakupa Sekizkoka.

“Lepo je što je Efes dao Džanu šansu, ali voleo bih da je Jakup dobio šansu da vodi klub. Po mom mišljenju, on je zaslužio da bude trener Efesa i da mu se pruži šansa. Zajedno smo imali uspeh i stvorili određenu kulturu u Efesu, delimo slične ideje i razmišljanja. Naravno, klub na kraju donosi odluke“.

Govoreći o svom poslu u Panatinaikosu, tvrdi da ekipa nije na 100 odsto i da je klub aktivno na tržištu u potrazi za novim poenterom.

“Imamo dobru grupu igrača, spremnu da se svaki dan bori u Evroligi. Imamo i neke povrede za koje trenutno nemamo zamenu. I dalje smo aktivni na tržištu. Ako nađemo skorera, probaćemo da ga dovedemo. Na početku sezone smo pokušali da dovedemo Svjatoslava Mihaljuka, ali on je odlučio da ostane u Bostonu. Sada gledamo igrače koji će biti otpušteni iz NBA klubova pred start sezone“.

PAO je ovog leta angažovao Kostasa Slukasa, Džerijana Grenta, Luku Vildozu, Kajla Gaja, Dimitrisa Moraitisa, Joanisa Papapetrua, Huanča Ernangomeza, Dinosa Mitoglua, Kostasa Adetokunba, Matijasa Lesora i Aleksandra Balcerovskog.

Posle dve utakmice u Evroligi PAO ima skor 1-1, uz dve pobede u prvenstvu i težak poraz u finalu domaćeg Superkupa.


tagovi

Ergin AtamanKK PanatinaikosEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara