Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)
Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)

Atlanta bez rešenja za Embida i Herisa, Bogdanović izvodio piruete, ali stao na tri trojke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.11.23. | 04:04

Tesan poraz Rajakovićevog Toronta protiv Bostona, Petrušev bez minuta u pobedi nad San Antonijom

Zablistao je Bogdan Bogdanović pre neko veče protiv Njujork Niksa, postigao 28 poena u porazu Atlanta Hoksa, ali nije uspeo da ponovi sličnu partiju protiv Filadelfija Seventisiksersa. Njegova ekipa je na kraju pretrpela još jedan poraz, jer nije imala rešenja za Džoela Embida i Tobajsa Herisa - 116:126.

Srpski reprezentativac je dobro otvorio meč, postigao dve vezane trojke početkom druge deonice, ali se zaustavio na 13 poena za nepuna 24 minuta na parketu. Za tri je šutirao 3/8, zabeležio je i po tri asistencije i ukradene lopte, dva skoka - i piruetu. Zaista specifičan potez, okrenuo se Bogdan oko svoje ose, tako oslobodio čuvara, opalio trojku - i pogodio.

Izabrane vesti

Ipak, daleko od toga da je najbolji trojkaš u poslednjih 30 godina na Svetskim prvenstvima krivac za poraz Jastrebova. Jednostavno, nisu mogli da zaustave Embida i Herisa. Kamerunac sa američkim pasošem i MVP iz prethodne sezone je meč okončao sa 32 poena, sedam skokova i osam asistencija, dok je Heris brojao do 29, uz 10 skokova.

Ispratio ih je Tajris Meksi sa 19 poena i osam asistencija, dok su po 14 poena dodali Danuel Haus i Dentoni Melton. Domaći sastav je predvodio Tre Jang sa 22 poena i 13 asistencija, a dabl-dabl je ubeležio i Džejlen Džonson sa 18 poena i 10 skokova. Sadik Bej je dodao 17 poena, Klint Kapela takođe, ali uz 11 uhvaćenih lopti. Dežonte Mari je poput Bogdanovića stao na 13 poena.

Atlanta je tako izgubila tri od poslednja četiri meča, a Filadelfija izbegla seriju poraza, pošto je posle dva vezana neuspeha ponovo na pobedničkom koloseku. Hoksi imaju polovičan bilans posle 12 utakmica (6-6), dok su Siksersi upisali devetu pobedu (9-3).

Toronto, našeg Darka Rajakovića, skupo je prodao kožu jednom od glavnih favorita za tituli u lideru Istoka, Boston Seltiksima. Reptorsi su se još jednom odlično pokazali na svom terenu, ali su ostali kratki za tri poena - 105:108.

U pobedničkoj ekipi je čak sedam igrača ubeležilo dvocifren košgeterski učinak, a izdvojio se Džejlen Braun sa 23 poena, dok je Kristaps Porzingis jedini ubeležio dabl-dabl sa 14 poena i 12 skokova. U Torontu su se istakli Denis Šruder i Paskal Sijakam sa po 23 poena.

Tim srpskog stručnjaka je tako pretrpeo sedmi poraz (5-7), dok su Kelti učvrstili čelnu poziciji na tabeli Istočne konferencije 10. trijumfom (10-2). Prvi su ove sezone došli do dvocifrenog broja pobeda.

U interesantnom okršaju između San Antonija i Sakramenta, slavili su Kingsi 120:129. Srpski reprezentativac Filip Petrušev, koji se odnedavno dovodi u vezu sa povratkom u Evropu, nije upisao ni sekund na terenu.

U pobedničkom sastavu je briljirao Deron Foks sa 43 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je Domantas Sabonis bio na tri dodavanja od tripl-dabla sa 27 poena i 14 uhvaćenih lopti. Saša Vezenkov ovoga puta samo pet poena i četiri skoka.

Viktor Vembanjama je odigrao još jedan odličan meč za Sparse i za nešto više od 30 minuta na parketu ubeležio 27 poena, uz devet skokova. Efikasniji je bio samo Zek Kolins sa 28 poena.

NBA rezultati:

Subota

Šarlot - Milvoki 99:130

/Bol 37 - Lilard 27/

Vašington - Njujork 99:120

/Kuzma 19 - Branson 32/

Atlanta - Filadelfija 116:126

/Jang 22 - Embid 32/

Klivlend - Detroit 108:100

/Garland 28 - Kaningem 20/

Toronto - Boston 105:108

/Šruder 23 - Braun 23/

San Antonio - Sakramento 120:129

/Kolins 28 - Foks 43/

Čikago - Orlando U TOKU

Nju Orleans - Denver U TOKU

Portland - LA Lejkers U TOKU

Juta - Finiks U TOKU

LA Klipers - Hjuston U TOKU



tagovi

Bogdan BogdanovićDarko RajakovićAtlanta HoksToronto ReptorsFilip PetruševSakramento KingsDžoel EmbidFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara