Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Atlanta se vratila iz mrtvih! Indijana ispustila dobijeno, Kolins brži od sirene (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.23. | 03:56

Skromno veče Bogdana Bogdanovića, upisao četiri poena, tri skoka i dve asistencije

Indijana je imala pobedu u šaci i uspela da ispusti dobijenu utakmicu. Životarila je Atlanta na veštačkom disanju Tre Janga, najbolji igrač održavao je Hokse u životu, digao ih iz mrtvih i dao im šansu da se pobiju za pobedu. Počela je da drhti ruka Pejsersima i kada se činilo da će meč otići u produžetak, ukazao se Džon Kolins -113:111. 

Brži je bio od zvuka sirene za sedam desetinki! Pogodio je iz odbojke i učvrstio Atlantu na devetom mestu u Istočnoj konferenciji. Zlata vredna pobeda za Hokse u borbi za plej-in turnir,možda i plej-of. Definitivno će je pamtiti Džon Kolins. Namirisao je gde će završiti promašaj Marija, vratio je loptu u koš i izrastao u junaka. 

Izabrane vesti

Izvršio je Nejt Mekmilan “hokejašku” izmenu kada se Indijana u odlučujućoj deonici primakla dvocifrenoj razlici, menjao je sve što je mogao i to mu se višestruko isplatilo. Vratio je na parket Janga, Hantera i Marija, i taj tercet je i omogućio Atlanti da, ipak, uvede meč u neizvesnu završnicu i da stigne do 20 pobede u sezoni. 

Uzeli su predah, kiseonik je počeo da im stiže do mozga i donosili su racionalnije odluke. Bolji je bio protok lopte - za to je bio zaslužan i Bogdan Bogdanović koga nije služio šut sa distance, ali je podelio bitne asistencije u završnici - i to je rezultiralo trojkama Janga i Hantera. Osetili su Hoksi da nije kraj, da su se premorili Badi Hild i Benedikt Maturan. I preko Kolinsa izvukli pobedu. 

Imala je Indijana napad za pobedu,alijoj je ostalo manje od jedne sekunde, celih 0,7. Može i za to vreme da se postigne trojka, zna to dobro Dušan Kecman, a i Cibona. Ali, zamisao Pejsersa nije prošla. Želeli su da uzvrate Atlanti, da poentiraju iz reketa na način na koji je to učinio Kolins. Namera im je pročitana,odbojka je zaustavljena. 

Atlanta je dobila meč zbog ditnica u završnici i fenomenalnih procenata za tri poena. Šutirala je bezmalo 50 odsto i ubacila 16 trojki. Devet više od Indijane, i ponajviše se zbog odličnog šuta Tre Janga i Deandre Hantera vratila u igru. Postigli su po šest trojki ibili najefikasniji u timu Hoksa. Jang je imao 26 poena i 11 asistencija, a Hanter 25 poena. Kod Indijane je prvi strelac bio Benedikt Maturan sa 26 poena.

NBA LIGA - REZULTATI:

Subota

Detroit - Nju Orleans 110:116

/Bogdanović 22 - Valančijunas 33/

Indijana - Atlanta 111:113

/Maturin 26 - Jang 26/

Vašington - Njujork 108:112

/Kuzma 40 - Brunson 34/

San Antonio - Golden Stejt (u toku)

Čikago - Oklahoma (u toku)

Minesota - Finiks (u toku)

Juta - Orlando (u toku)

LA Klipers - Denver (u toku)

Sakramento - Hjuston (u toku)

19.00: Majami - Milvoki



tagovi

NBA ligaAtlantaIndijana PejsersBogdan BogdanovićTre Jang

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara