Bogdan Bogdanović (@AFP)
Bogdan Bogdanović (@AFP)

Atlanta zakoračila u plej-in: Bogdanović produžio, Mari rešio spektakl protiv najboljeg tima lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 03:31

Srpski reprezentativac ubacio 24 poena, uz sedam skokova i pet asistencija, u četvrtoj vezanoj pobedi Atlante, a drugoj uzastopno protiv Bostona, vodeće ekipe NBA lige po broju pobeda

Zaređali su košarkaši Atlante sa mečevim na domaćem terenu, a zaređali su i sa pobedama. U četvrtom uzastopnom nastupu pred svojim navijačima Bogdan Bogdanović i ekipa po drugi put u samo tri dana savladali su trenutno najuspešniji tim NBA lige, Boston Seltikse - 123:122, ali tek posle produžetka, nakon što je za sjajne četiri četvrtine rezultat bio 112:112.

Dodatnih pet minuta domaćinima obezbedio je Bogdanović, pogodivši dve vezane trojke, iako ih je pre toga šutirao 0/6. Na kraju meča, bek Hoksa sakupio je 24 poena, uz sedam skokova i pet asistencija, ali je potom ulogu junaka preuzeo Dežonte Mari, koji je sa 44 poena (sedam skokova i sedam asistencija) upisao rekord karijere.

Izabrane vesti

Koliko je uzbudljiv bio ovaj meč najbolje govori podatak da nijedan tim od početka do kraja nije imao dvocifrenu prednost, a ekipe su se smenjivale u vođstvu čak 37 puta, uz 13 nerešenih rezultata na semaforu! Poslednji put do promene je došlo u poslednjoj sekundi, tačnije, jednu stotinku pre zvuka sirene za kraj produžetka! Preko ruke Džrua Holideja pogodio je Mari sa vrha kapice za konačnih 123:122.

Ni tu, međutim, nije bio kraj uzbuđenjima, pošto su gosti iz Bostona probali da iz auta pošalju loptu ka košu koju bi pred obručom neko spustio u mrežu. Sa skoro polovine igrališta učinio je to Derik Vajt i - dao koš! Kako, ipak, nije bilo nikoga od njegovih saigrača da dotakne loptu, poeni nisu priznati, te je pobeda upisana Atlanti.

Ovo je Hoksima 34. uspeh u 73 utakmice i sada su se dodatno učvrstili na desetom mestu Istočne konferencije. Biće čudo ukoliko se Bogdanović i saigrači ne nađu u plej-inu, jer najbliži pratilac Bruklin ima čak šest pobeda manje na devet mečeva do kraja ligaškog dela.

Što se tiče Bostona, mora se konstatovati da su Seltiksi u utakmicu ušli rasterećeno jer im je plej-of već obezbeđen. Sa 57 pobeda i svega 16 poraza trenutno su najuspešniji tim NBA lige. Daleko iza njih na drugom mestu Istoka je Milvoki sa 46-2 (istovremeno sa ovom utakmicom Baksi su izgubili u Nju Orleansu sa 100:107).

Odličnu partiju u redovima Bostona pružio je Džejson Tejtum (31p, 13sk, 6as), ali mu je ponestalo municije kada je bilo najpotrebnije. Što i ne čudi, s obzirom na to da je u igri proveo čak 45 minuta. Ipak, to je jedan manje od Marijeve minutaže, a dva više od Bogdanovićeve što dodatno govori koliko su Hoksi bili motivisani da večeras slave. Pomogla im je u tome i raspoložena publika u njihovoj Stejt Farm Areni.

NBA - REZULTATI

Atlanta - Boston 112:112, posle produžetka 123:122

/Mari 44, Bogdanović 24 - Tejtum 31p, 13sk/

Nju Orleans - Milvoki 107:100

/Vilijamson 28, Mekalun 25 - Adetokunbo 35p, 14sk/



tagovi

Bogdan BogdanovićNBA ligaDežonte MarejAtlanta

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara