Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Atlantin predsezonski skor više nije stoodstotan, Bogdanu opet izmakao dvocifren učinak

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 03:43

U duelu protiv Pejsersa kapiten srpske reprezentacije imao gotovo identičnu statistiku kao pre dve večeri

Nijedan od četiri dosadašnja predsezonska duela Atlanta Hoksa nije bio lišen neizvesnosti. U prethodna tri navrata tim iz Džordžije ostvario je pobede u dramatičnim završnicama, ali se ovog puta točak sreće zaustavio na njegovog protivnika. Indijana je trijumfovala 116:112 i time nanela prvi poraz Bogdanu Bogdanoviću i društvu u pripremnim mečevima za nadolazeću sezonu u NBA ligi.

Atlantin Srbin postigao je devet poena za 22 minuta na parketu, uz pet skokova i tri asistencije. Bogdanović je imao šut iz igre 4 od 10 (1/4 za tri),a svi ovi statistički podaci ukazuju da je 31-godišnji bek odigrao skoro pa "preslikano" kao pre dva dana protiv Nju Orleansa. Tada je dao devet poena za 23 minuta, uz šut 4/9.

Izabrane vesti

Veći deo utakmice činilo se da će Pejsersi ubedljivo pobedi, o čemu svedoči i rezultat s poluvremena 73:46. Hoksi su značajno bolje zaigrali u nastavku, a predvođeni Sadikom Bejom i Deandreom Hanterom uneli su nervozu u redove domaćih. Da je meč potrajao bar još dva ili tri minuta, utisak je da bi Atlanta preokrenula, pošto se kontinuirano približavala rivalu, ali je zaliha Indijane s poluvremena bila prevelika.

U duelu odigranom pred oko 9.000 gledalaca u dvorani Gejnbridž Fildhaus, najefikasniji igrač bio je 24-godišnji krilni igrač poraženog tima Sadik Bej, pošto je dao 21 poen. Deandre Hanter upisao je 16, Ej Džej Grifin 15, Onjeka Okongvu 11 poena. U pobedničkoj ekipi strelci su bili prilično ravnomerno raspoređeni, a prednjačili su Tajris Halibarton i Aron Nesmit s 15 poena. Dvocifren učinak imali su i Majls Tarner (13 poena) i Badi Hild (11 poena).

Do starta NBA sezone, Bogdanovićeva Atlanta odigraće još jednu predsezonsku utakmicu, za četiri dana protiv Filadelfije.



tagovi

Indijana PejsersAtlantaBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara