Duop Rit (©AFP)
Duop Rit (©AFP)

Australija opasno zapretila pobedom od 56 razlike, Venecuela turistički na Mundobasket

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.08.23. | 15:16

Ubedljivih 97:41 za Ozije

Nije protivnik koji može da odgovori na pitanje koliko zaista može Australija, ali nije baš ni da je lako bilo kog učesnika Svetskog prvenstva ostaviti na svega 41 ubačenom poenu. A baš su to Australijanci uradili Venecueli savladavši je sa više nego ubedljivih 97:41.

Oziji rivalu nisu dozvolili ni da se ponada, a koliko su bili dominantni možda i najbolje svedoči podatak da su Južnoamerikanci u drugoj i trećoj četvrtini zbirno ubacili svega 11 poena. Australijanci 48 u tom periodu.

Izabrane vesti

Na drugoj strani, Duop Rit, nekada centar FMP-a i Crvene zvezde, ubacio je čak 26 poena uz šut iz igre 12/14, dok je bek Oklahome Siti Tander flertovao sa tripl-dabl učinkom. I ostvario bi ga da je bilo potrebe, ovako je za svega 24 minuta na parketu sakupio 14 poena, iz devet asistencija i osam skokova.

Australiju dakle nikako ne treba potceniti, mada još jednom – Venecuela će na Mundobasket samo turistički, pa ovaj meč ne treba uzimati previše ozbiljno. U sredu Australija igra sa Brazilom. Tu ćemo već videti koliko ko može.

Mada treba imati na umu da je Australija protiv Venecuele igrala oslabljena odsustvom rovitih Džoka Lendejla i Džoša Grina, a oni bi uskoro trebalo na parket.


tagovi

košarkaška reprezentacija Australijekošarkaška reprezentacija VenecueleMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara