Foto: FIBA
Foto: FIBA

Australija sa devet NBA igrača na Mundobasketu

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.08.23. | 10:06

Tu su Dante Egzum, doskorašnji član Partizan Mozzart Beta, kao i Doup Rit, nekadašnji igrač Crvene zvezde

Selektor košarkaške reprezentacije Australije Brajan Gordžijan saopštio je konačni spisak od 12 igrača koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu. Navijači u Srbiji dobro pamte dva imena. Pod broj jedan, Dante Egzum je jedan od lidera, sada član Dalasa, a prošlosezonski plejmejker Partizan Mozzart Beta. Tu je i Doup Rit koji je nekada nosio dres Crvene zvezde

Australija će imati čak devet košarkaša iz NBA lige, i treća je najpopunjenija selekcija igračima iz ovog takmičenja, posle Amerike i Kanade.

Izabrane vesti

Na spisku su: Ksavijer Kuks (Vašington), Dajson Danijels (Nju Orleans), Dante Egzum (Dalas), Džoš Gidi (Oklahoma), Kris Goulding (Pariz), Džoš Grin (Dalas), Džo Ingls (Milvoki), Nik Kej (Pimane Medžik/Kina), Patrik Mils (Bruklin), Doup Rit (Bejrut), Matis Tajbul (Filadelfija) i Džek Vajt (Denver).

"Radujemo se izazovu koji je pred nama. Imali smo dobre pripreme, radili smo dosta na taktici. Biće to težak turnir, ali mi smo sigurni u naš plan", rekao je Gordžijan.

Nakon istorijske bronze u Tokiju, Kenguri imaju za cilj da osvoje svoju prvu medalju na FIBA Svetskom kupu. Osam igrača su ponovo deo tima koji je bio na Olimpijskim igrama, dok 20-godišnji Džoš Gidi predvodi grupu mladih igrača, uključujući Džoša Grina i Dajsona Denijelsa.

Australija je trenutno treća na svetu iza Španije i SAD, a FIBA Svetsko prvenstvo predstavlja ključnu priliku za Kengure da se kvalifikuju za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Australija će na Mundobasketu igrati u grupi E u Okinavi sa Japanom, Nemačkom i Finskom.

Svetsko prvenstvo će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.



tagovi

košarkaška reprezentacija AustralijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara