Deni Avdija (©AFP)
Deni Avdija (©AFP)

Avdiji novi ugovor od Vašingtona i 55.000.000 dolara

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.10.23. | 22:56

Izraelski reprezentativac i sin čuvenog košarkaša Crvene zvezde naplatio dobre igre u NBA ligi

Jedan od najboljim mladih košarkaša Evrope, 22-godišnji izraelski reprezentativac Deni Avdija, dogovorio je sa Vašington Vizardsima produžetak saradnje na četiri godine, težak 55.000.000 dolara, prenosi Adrijan Vojnarovski.

Sin čuvenog košarkaša Crvene zvezde i bivšeg jugoslovenskog reprezentativca Zufera Avdije je tako naplatio dobre igre u NBA ligi, u kojoj dres tima iz glavnog grada SAD brani od 2020. godine, kada su ga Vizardsi odabrali kao 9. pika na draftu.

Izabrane vesti

Trostruki šampion Izraela sa Makabijem iza sebe ima 212 utakmica u najjačoj ligi sveta, uz prosek od 8,1 poena i 5,5 skokova, te nije bilo dileme da će Vašington iskoristiti mogućnost da mu ponudi produžetak saradnje po isteku treće godine ruki ugovora.

Avdija tako ostaje deo odličnog mladog jezgra koje je u prethodnom periodu okupio klub iz "Capitol One" arene, uz Džordana Pula i Kajla Kuzmu, te Lendrija Šameta i Tajusa Džonsa, kao i talentovanog Francuza Bilala Kulibalija, kojeg su Vizardsi letos odabrali kao 7. pika na draftu.



tagovi

Deni AvdijaVašington Vizards

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara