Aleksa Avramović (©MN Press)
Aleksa Avramović (©MN Press)

Avramović: ABA liga ove godine teža 30 odsto, sada imamo bolju polaznu tačku u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 23:40

“I u Evroligi su svi maksimalno naoštreni kada igraju protiv nas. Moramo da imamo maksimalnu koncentraciju svaki put. Osim protiv Makabija, u svakoj utakmici smo imali šansu za pobedu. Sada imamo bolju polaznu tačku nego prošle sezone u ovo vreme i borimo se“, kaže najbolji strelac crno-belih u pobedi nad Albom

Prebrodio je Aleksa Avramović malu krizu forme i povratio elan i prepoznatljivi duh što je odmah donelo boljitak u igri Partizan Mozzart Beta. Srebrni reprezentativac Srbije odigrao je sjajnu rolu u pobedi nad Albom (89:74) i poveo crno-bele do četvrtog trijumfa u Evroligi.

Izabrane vesti

“Dobra ekipa, imali su dosta dobrih utakmica koje su izgubili kao i mi u neizvesnim završnicama, tabela ne pokazuje realno stanje. Odigrali smo dobru utakmicu, zatvorili smo skok i u napadu imali dobra rešenja, pogotovo na njihovu zonu. Imali smo dosta otvorenih šuteva, neke od njih smo i promašili... Promašili jesmo, ali držali smo rezultat. Možda na kraju nije bilo realno da dobijemo 15 razlike. Lepo je da imamo maksimalnu prednost na kraju utakmice“, rekao je Avramović.

O svom izdanju nije hteo mnogo da komentariše, iako je ubacio 20 poena.

“Imao sam slabiji period iza sebe, sada sam odigrao dobro“.

Ovo je pobeda koja mnogo znači.

“Mnogo nam znači što se vraćamo na pobednički kolosek. Pogotovo jer smo imali dosta utakmica, Baskoniju i Bajern koji su nam se nudili, žargonski rečeno. Mogli smo da pobedimo obe utakmice. Imamo četiri pobede iz devet kola, sada idemo u Istanbul na Efes koji smo pobedili prošle godine tamo. Nemamo šta da izgubimo, ali pre toga imamo mnogo važnu utakmicu u ABA ligi“.

A to je gostovanje Cedeviti Olimpiji u Ljubljani.

“Podigli su dosta nivo forme, igraju dobro. Nikada ih nismo dobili tamo otkako sam ja tu, a kako su mi rekli, otkako se zovu Cedevita Olimpija nijednom, pa nam je to motiv više“.

Deluje da je Partizan Mozzart Betu teže da balansira između Evrolige i ABA lige.

“Razlog je u tome što je ABA liga ove godine jača 30 odsto. Igokeu nismo potcenili, momci su izašli na teren, malo nas prebili i pogađali šuteve. Igrali su dobru košarku. Imaju sjajnog trenera i igrače, izašli su na parket i pobedili nas teškim šutem. Nas nije išlo, nismo namerno izgubili. Svi igraju košarku, a kada igraju protiv Partizana svi su dodatno motivisani. Mi imamo jake utakmice u Evroligi, plus smo skraćene rotacije, danas bez trojice igrača, od početka sezone nismo bili kompletni nijednom“, priča Avramović i dodaje:

“I u Evroligi su svi maksimalno naoštreni kada igraju protiv nas. Moramo da imamo maksimalnu koncentraciju svaki put. Osim protiv Makabija, u svakoj utakmici smo imali šansu za pobedu. Sada imamo bolju polaznu tačku nego prošle sezone u ovo vreme i borimo se. Znamo da će nam se forma dizati konstantno i da ćemo igrati dobru košarku. Uopšte ne sumnjam u to. Imamo dobru, talentovanu ekipu“.

Duel sa Cedevitom Olimpijom igra se u ponedeljak od 17.30.



tagovi

Aleksa AvramovićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara