Aleksa Avramović i Kevin Panter (© Star Sport)
Aleksa Avramović i Kevin Panter (© Star Sport)

Avramović: Bili smo u daunu, pogotovo zbog Kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 14:48

Aleksa Avramović pričao dan pred meč sa Efesom

Posle pauze koju je iskoristio da zaigra za reprezentaciju Srbije i pomogne joj da dođe do dve veoma bitne pobede na kvalifikacijama za Evrobasket, Aleksa Avramović se vratio u Partizan spreman da uradi nešto slično u duelu sa Efesom koji je od ključnog značaja za klub iz Humske posle serije poraza.

Naime, Partizan je kulminaciju lošijih rezultata doživeo u Nišu u finalu Kupa gde je poražen u meč protiv Crvene zvezde

Izabrane vesti

"Dobili smo određen broj dana slobodno, oni koji nisu igrali za reprezentaciju, rasteretili su se, odmorili mozak i glavu, jer je iza nas bio turbulentan period. Pogotovo sa tim porazom u finalu Kupa koji smo mnogo želeli. Bili smo malo u 'daunu'. Sledi nam utakmica protiv Efesa, jedna od najtalentovanijih napadačkih ekipa u Evropi. Znamo da će sutra opet doći 20.000 ljudi da nas podrži, kao i do sada. Na nama je da povećamo agresivnost i pobedimo sve utakmice - započeo je reprezentativac Srbije.

Glavna pokretačka snaga Efesa je Šejn Larkin.

"Jedan veliki šampion i jedan od momaka koji od mene ima posebno poštovanje. Veliki šampion i sjajan momak. Znamo koliko je dobar i agresivan na oba dela terena, kao i koliko je doneo Efesu u prethodnih par sezona. Svugde je ostavio značajan trag. Ali nije samo on Efes, tu su i ostali igrači, svi igraju vrhunski, svi su jako talentovani. Taj kostur su od tih titula, sem Vase, zadržali.

O motivaciji nema potrebe da se previše troše reči

"Svi smo motivisani i jedva čekamo da izađemo na teren sutra. Mi smo imali te utakmice, koje smo u tesnim završnicama gubili. Spremali smo se za Efes, dobro smo trenirali i nadamo se da ćemo sutra pobediti".

Osvrnuo se Avramović i na dva meča u dresu Srbije.

"Uvek mi je lepo, uvek se ponosno osećam, kao i ostali, kada odemo da predstavljamo našu zemlju, svima nam puno znači. Sada smo se vratili u klubove, fokus je na Efesu, Cedeviti. Svi smo se resetovali, imali smo juče dan odmora", podvukao je Avramović.

 Do kraja ligaškog dela sezone Evrolige ostalo je još osam kola, a trenutno se i Partizan i Efes nalaze ispod crte za plasman čak i u plej-in. "Parni valjak" je 11. na tabeli sa skorom 12-14, dok tim iz Istanbula ima učinak 11-15, kao i još tri ekipe koje se nalaze od 12. do 15. mesta.



tagovi

KK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara