Aleksa Avramović (©МN Press)
Aleksa Avramović (©МN Press)

Avramović ide u Madrid na operaciju šake

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 19:15

Hirurški zahvat će izvršiti isti specijalista koji je sanirao sličnu povredu Balši Koprivici

Dan posle poraza od Real Madrida u trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige, loše vesti dočekale su Partizan Mozzart Bet. Aleksa Avramović je polomio šaku tokom susreta, kada se nezgodno prizemljio nakon što je pokušao da izblokira Valtera Tavaresa.

Izvesno je da ga čeka pauza, a najpre će biti podvrgnut operativnom zahvatu u Madridu, kod specijaliste koji je ove sezone sanirao sličnu povredu i Balši Koprivici.

Izabrane vesti

"Povredio je ruku i ide u petak na operaciju. Ista stvar mu se dogodila kao prošle godine samo na drugoj ruci. Ne bih o prognozama i o vremenu pauze. Nažalost, to je deo ovog posla", potvrdio je loše vesti Željko Obradović.

Aleksa je nezgodno pao nakon što je pokušao da izblokira Valtera Tavaresa. Uspeo je da ga spreči da postigne lake poene, ali se prizemljio na levu ruku, kada je, po svemu sudeći, došlo do preloma.

Košarkaš Partizana je ovog leta već imao problema sa povredom desne ruke, koja ga je odvojila i od reprezentativnog dresa, da bi se na parket vratio tek u decembru prošle kalendarske godine.

Sa njegovim povratkom na teren krenula je i velika serija crno-belih, te su stigli i do plej-ofa Evrolige kao šestoplasirani i ukrstili se sa madridskom Realom. Dobili su prva dva susreta u Španiji, izgubili treću pred svojom publikom, a već sutra će imati još jednu meč loptu za plasman na Fajnal for u Kaunasu.

Matijas Lesor nije mogao da pomogne ekipi u utakmici broj tri, ali je odradio suspenziju zbog incidenta s kraja drugog madridskog okršaja, te će biti u timu za četvrti sudar sa Kraljevskim klubom. Ekipi neće moći da pomogne kapiten Kevin Panter, koji mora da odradi još jedan meč suspenzije, a sada je izvesno da će spoljna linija biti okrnjena i odsustvom srpskog reprezentativca Avramovića.

Od povratka na teren Aleksa je beležio 8,8 poena i 3,5 asistencije u ABA ligi i 6,7 poena u prvoj fazi takmičenja na evrosceni, dok je u doigravanju postigao osam poena na prvom susretu, četiri, uz tri asistencije na drugom, a u Štark Areni je ostao bez poenterskog učinka.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetAleksa Avramović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara