Kodi Gakpo (©Reuters)
Kodi Gakpo (©Reuters)

PSV na teškom zadatku: Kako nadomestiti gubitak čoveka koji je učestvovao u postizanju 30 golova za polusezonu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 12:16

Čelnicima kluba iz Ajndhovena krenuli u potragu za napadačem koji će odmeniti Kodija Gakpa, na listi trojica kandidata...

Kasa je puna. Zapravo, punija nego što je ikad bila posle jedne prodaje, jer kako i direktor kluba Marsel Brands sinoć reče, transfer Kodija Gakpa u Liverpul najveći je izlazni koji je PSV ostvario u svojoj istoriji. Kako ga je do juče rekord držao Irvin Lozano sa sumom od 45.000.000 evra, jasno je da će na Filips stadionu posle prodaje 23-godišnjeg napadača plivati u novcu. Međutim, neće čelnici kluba iz Ajndhovena moći u potpunosti da se prepuste uživanju, jer im nad glavom stoji veliko pitanje – kako odmeniti fudbalera koji je učestvovao u postizanju 30 golova?

I to samo u jesenjem delu sezone. Otkako je u Superkupu Holandije potpisao pobedu nad Ajaksom, Gakpo je nezaustavljiv. Nosio je PSV na leđima kroz jednu od uzbudljivijih šampionskih trka u Erediviziji poslednjih godina, kroz grupnu fazu Lige Evrope takođe i jesenji deo sezone završio sa 13 postignutih i 17 nameštenih golova. I zato, sada kada ga nema, Filipsovci su ostali bez najjačeg aduta u borbi za trofeje te će morati što bolje da probaju da ga odmene.

Izabrane vesti

Holandski Telegraf tvrdi da su primarni kandidati Jesper Karlson i Viktor Cigankov. Karlson već ima iskustvo igranja u Erediviziji, prošle sezone zabeležio je “dabl-dabl“ u prvenstvu (15 golova, 13 asistencija), pre dve godine nedostajala mu je asistencija do istog učinka (11 golova, devet asistencija). Aktuelnu je započeo nešto slabije (pet golova, četiri asistencije u svim takmičenjima), ali očigledno da na Filips stadionu nisu zaboravili za šta je švedski ofanzivac sposoban. Ipak, njegove usluge morali bi dobro da plate, jer se AZ Alkmar od prodaje 24-godišnjeg Karlsona nada prihodu od 20.000.000 evra, što bi za PSV bila rekordna kupovina.

Cigankov na tržištu drži veću cenu, ali bi u januaru bio znatno jeftiniji s obzirom na to da mu za šest meseci ističe ugovor sa kijevskim Dinamom te bi na leto bez obeštećenja mogao da napusti klub. Već neko vreme se piše o njegovom transferu u neku od najjačih evropskih liga, u poslednje dve sezone postizao je dvocifren broj pogodaka, a čelnici holandskog kluba na radaru ga imaju od letos kada su krenuli u potragu za Gakpovom zamenom.

Poslednji kandidat da odmeni novopečeno pojačanje Liverpula je Ola Brinhildsen. Najmlađi na listi, 23 su mu godine, a drži i najmanju cenu na tržištu, svega 3.000.000. Pitanje je ipak za koliko bi ga Molde pustio, jer u novembru je debitovao za reprezentaciju Noveške, sezonu završio sa 15 golova i četiri asistencije… Kako bilo, Fabricio Romano tvrdi da su pregovori dva kluba u poodmakloj fazi i da bi uskoro trebalo očekivati da sklope dogovor.


tagovi

Kodi GakpoPSV AjndhovenZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara