Aleksa Avramović (©MN Press)
Aleksa Avramović (©MN Press)

Avramovića čekaju tri sedmice vežbi pre ulaska u trening, Smajli u formi za mesec dana

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 23:29

”Mada i to je pitanje”, kaže Željko Obradović

Vraća se Partizan Mozzart Bet u pun sastav. Prve minute ove sezone i u Evroligi odigrao je Alen Smailagić i bio izuzetno koristan za kratko vreme u velikoj pobedi nad starim rivalom, Makabijem iz Tel Aviva, Aleksa Avramović konačno je skinuo gips sa desne šake, dok je Dante Egzum bio jedan od meč vinera u prepunoj Beogradskoj areni.

Ipak, moraće još neko vreme da sačeka Željko Obradović kako bi ponovo imao sve ili bar gotovo ceo tim na raspolaganju. Naime, Avramović posle skidanja gipsa sada mora da radi fizikalnu terapiju pre nego što uopšte počne sa ekipnim treninzima...

Izabrane vesti

”Aleksa je u četvrtak skinuo gips, on trenira. U izuzetnoj je kondiciji i mogao je da trči, bez obzira što mu je bila povređena ruka. Doktori preporučuju vežbe za njegovu ruku u naredne tri sedmice. Dakle, tek posle vežbi u te tri sedmice moći će da počne da trenira. On ima veliku želju da radi, to nije sporno”, rekao je Obradović posle meča.

Alen Smailagić je za četiri minuta skupio devet poena uz nekoliko važnih ofanzivnih skokova. Ipak, sam je osetio da ne može dugo da izdrži tempo evroligaške košarke, što nije ni bilo realno očekivati posle samo dva odrađena treninga sa ostatkom ekipe.

Zato Željko Obradović i ne očekuje nekadašnjeg člana Golden Stejt Voriorsa u optimalnoj formi pre kraja kalendarske godine...

“Smailagić je odradio samo dva treninga i odigrao ovako, pomogao je mnogo. Rekao sam kakav je plan za narednu sedmicu, mi tu praktično nemamo vremena za trening. Nas u subotu čeka pripremni trening za nedeljni meč. Tu se ponavljaju neke stvari i uključujemo neke igrače koji će biti bitni u rotaciji. Između ostalih i on. U ponedeljak prepodne imaćemo trening i idemo na put. To je praktično jedino vreme kada može da trenira. I opet posle utakmice i pred sledeću. To nije lako. Ne verujem da može da bude u optimalnom nivou, možda tek za mesec dana. Mada i to je pitanje”.

Naredni meč Partizan Mozzart Bet igra u nedelju protiv Splita od 19 časova kod kuće, posle čega ide na vezana gostovanja Barseloni, pa Realu u duplom kolu Evrolige.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetAleksa AvramovićŽeljko ObradovićAlen Smailagić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara