©Starsport
©Starsport

Bajern šampion Nemačke, ali u košarci

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.06.24. | 20:05

Pablo Laso vratio trofej Bavarcima posle pet godina

Ovog leta, posle 11 godina, Minhen se nije obradovao šampionskom peharu u fudbalu, ali je makar delimičnu utehu doneo košarkaški tim Bajerna koji se posle pet sezona vratio na državni tron.

Pod komandom Pabla Lasa Bavarci su uspeli da prvi put od sezone 2018/19. stignu do titule, šeste u klupskoj istoriji, a poslednjio korak napravili su večeras trećom pobedom nad Albom (88:82).

Izabrane vesti

Uz rezultat 2:1 u seriji Bavarci su dočekali drugi meč u Berlinu, te su drugim brejkom stavili tačku na finale. Iako je domaćin u jednom momentu tokom druge deonice imao deset poena prednosti, Bajern je uspeo da istopi zaostatak, a potom i stekne značajnu zalihu, te je početkom poslednjeg kvartala stigao do plus 18.

Ipak, serija 13:1 Albe uticala je da se potpuno vrati rezultatska neizvesnost, berlinski klub je čak prišao na posed zostatka što je probudilo goste koji su potom sprečili neverovatan preokret.

Posebno inspirisan bio je Karsen Edvards koji je upisao 29 poena, dok je u redovima poraženog tima najefikasniji bio Sterling Braun sa četiri manje.

Osvojivši tron Nemačke, Pablo Laso je nastavio niz uspeha iz Španije, te je stigao do 22. trofeja u bogatoj trenerskoj karijeri.


tagovi

KK Bajern MinhenPablo LasoAlba Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara