Nils Gifaj (Screenshot - fcbayern.com)
Nils Gifaj (Screenshot - fcbayern.com)

Bajern se pojačao: Gifaj potpisao do 2025. godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 14:05

Žan Mark Šiško i dalje van stroja, ističu iz minhenskog kluba

Nije Bajern najbolje počeo sezonu u Evroligi. Vezao je pet poraza, pa onda iznenadio Anadolu Efes u šestom kolu. Kadrovski problemi su ostavili danak na igru ekipe Andree Trinkijerija, koja je rešila da se pojača. Ugovor sa klubom potpisao je nemački internacionalac Nils Gifaj.

Ovaj 31-godišnji krilni košarkaš je karijeru počeo u Albi iz Berlina i proveo sedam godina u glavnom gradu. Imao je potom dva inostrana angažmana u Žalgirisu i Mursiji, a upravo iz Španije stiže u Minhen.

Izabrane vesti

Potpisao je ugovor do leta 2025. godine, samo par meseci od kako se obavezao na vernost Mursiji. Upisao je četiri nastupa u ACB ligi i prosečno beležio pet poena po meču. Iza sebe ima i 92 nastupa u reprezentaicji Nemačke.

Odradio je lekarske preglede i već odradio jedan trening sa novim timom, a u Bajernu će nositi dres sa brojem sedam.

"Radujem se povratku u Bundesligu i Evroligu. Poseban korak za mene, a ujedno i emotivan o kojem sam dugo razmišljao. Minhen je veoma dobra opcija za mene i dugoročno", rekao je Gifaj.

Pojačali su se Bavarci, ali Trinkijeri još ne može da računa na slovenačkog plejmejkera Žan Mark Šiška. On je u klubu od 2019. godine, a morao je da napravi pauzu posle prva tri nastupa u tekućoj sezoni zbog povrede prsta i bolesti. Sada je van stroja iz privatnih razloga.



tagovi

KK Bajern MinhenNils Gifaj

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara