©MN Press
©MN Press

Bajić pred majstoricu: Sav respekt za Zvezdu i mog prijatelja Radonjića, ali idemo da pobedimo i plasiramo se u finale

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.05.21. | 16:56

"Znam da neće biti lako, poštujem mog prijatelja Radonjića i njegov tim, pogotovo što je taj tim obezbedio prvo mesto kroz ligaški deo takmičenja, igraju na domaćem parketu, uz sav kvalitet koji poseduju, neće nam biti lako", poručuje trener Igokee

Košarkaši Crvene zvezde u utorak (18.30) dočekuju Igokeu u odlučujućem meču polufinalne serije plej-ofa ABA lige. Crveno-beli su slavili u prvom meču na svom terenu, ali su potom u Laktašima doživeli poraz, Igosi su pokazali zube i nema sumnje da nas očekuje neizvesna majstorica. Trener sastava iz Aleksandrovca Dragan Bajić ističe da je pun samopouzdanja pred treću utakmicu i da u Beograd ne dolazi sa belom zastavom.

Izabrane vesti

"Očekuje nas odlučujuća utakmica za plasman u finale plej-ofa ABA lige. Mi smo u revanšu ponovo ispisali istoriju kluba prvom pobedom u plej-ofu za nas. Ja sam posle meča govorio može se reći vruće glave, ono što sam uspeo da vidim, a znajući kakve smo zadatke stavili pred svoje igrače da su oni to ispoštovali u najvećoj meri, da su odigrali jednu sjajnu utakmicu i posle analize i odigranog meča opet stojim da smo odigrali utakmicu na jednom visokom nivou, pogotovo kada je defanzivni deo igre u pitanju. Samim tim sam rekao da znam sa kakvim momcima radim, pun sam samopouzdanja i opet se držim te stvari da mi u Beograd ne idemo s belom zastavom".

Utorak, 18.30: (1,25) Crvena zvezda (17,0) Igokea (4,40)

U četiri odigrana susreta sa Crvenom zvezdom, Igokeao je dva puta slavila u svojoj dvorani. Dobri rezultati u okršajima sa crveno-belima daju pravo treneru Igokee da se nada istorijskoj pobedi.

"Idemo da pružimo što jači otpor sigurno favorizovanom protivniku, s namerom da dobijemo taj meč i da ispišemo novu stranicu i da se plasiramo u finale plej-ofa ABA lige. Mislim da kao trener, nakon svih ovih odigranih utakmica, pogotovo sa Crvenom zvezdom, imam pravo da tako razmišljam".

Ističe da ne oseća pritisak i da je to pokušao da prenese na igrače, kao i da u glavni grad Srbije dolazi sa puno samopouzdanja.

"Stvarno se radi o grupi jako poštenih i inteligentnih momaka. Mi veliki broj informacija pripremimo za utakmicu i oni to na najbolji mogući način odrade na parketu. Ja kao trener nemam pritiska, nastojao sam da prenesem to na svoje igrače i da bez pritiska, rasterećeni, idemo u Beograd da pokušamo igrati što bolju košarku kako u defanzivnom, tako i u ofanzivnom delu. Sav respekt za Crvenu zvezdu, znam da neće biti lako, poštujem mog prijatelja Radonjića i njegov tim, pogotovo što je taj tim obezbedio prvo mesto kroz ligaški deo takmičenja, igraju na domaćem parketu, uz sav kvalitet koji poseduju, neće nam biti lako. Ponavljam, idemo sa puno samopouzdanja, idemo da pokušamo da pobedimo i da se plasiramo u finale", zaključio je Dragan Bajić.

Mladi košarkaš Igokee Dalibor Ilić, koji se nedavno prijavio za predstojeći NBA draft, ističe da će on i njegovi saigrači učiniti sve kako bi se plasirali u finale.

"Očekuje nas majstorica protiv Crvene zvezda u Beogradu, sigurno je da nas očekuje jedna teška i zahtevna utakmica pogotovo jer igramo na gostujućem terenu. Odlazimo na utakmicu bez pritiska, a imperativ je pobeda. Iskoristićemo sve šanse koje nam se pruže da dođemo do pobede, pokazali smo da to možemo".



tagovi

ABA ligaPlej-of Jadranske ligeIgokeaDragan BajićDalibor IlićDejan RadonjićKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara