Marko Barać (©MN Press)
Marko Barać (©MN Press)

Barać posle plasmana u finale: Kod mene nema rezervi, svi su bitni i dali su pečat pobedi

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.02.23. | 20:01

Trener Mege izneo utiske posle velikog trijumfa u polufinalu Kupa Radivoja Koraća

Otvorio je žreb priliku košarkašima Mege i FMP Železnika da se bore za finale na Kupu Radivoja Koraća, a na kraju je, posle velikog preokreta u poslednjoj čevrtini, ekipa Marka Baraća slavila. I to sa ubedljivih 86:67.

U meču koji je obeležio i prekid zbog pogrdnog skandiranja za sa tribina, Mega je odnela veliki trijumf i izborila peto finale Kupa, a najmlađi trener ABA lige je izneo svoje utiske.

Izabrane vesti

"Velika pobeda za nas i pored nešto lošijeg starta, gde nas je FMP izbacio iz napadačkog ritma i nismo uspeli da se adaptiramo. Došlo je do pada energije kada je zagrađivanje koša u pitanju, gde su dominirali u skoku u prvom poluvremenu iako je to bio jedan od osnovnih zadataka za današnju utakmicu. Kada smo našli rešenje za te napadačke stvari, došlo je puno više energije i na pritisak koji smo imali na loptu priključili su se visoki igrači i u drugom poluvremenu je bila drugačija slika što se skokova tiče", poručio je Barać i nastavio:

"U najavi sam napominjao da u našem timu ne postoji samo nekoliko igrača, već praktično ceo tim. To se pokazalo večeras, neki momci su koji su veoma bitan deo našeg tima večeras su preuzeli odgovornost i u drugom poluvremenu ubacili neke šuteve i puno pomogli da se pobedi. Čestitam svim igračima još jednom na dobroj utakmici, velikom preokretu i važnoj pobedi i želim FMPu da ostvari svoje ciljeve u drugim takmičenjima"

Mladi Petar Kovačević odigrao je utakmicu karijere sa 20 poena uz 4/4 za tri i samo jedan promašaj iz igre, iako nije igrao mnogo tokom sezone...

"Veoma je bitno što se to desilo, samo to nisu moji rezervni igrači, već moji igrači. Od prvog do 12, danas je svako dao doprinos. Neki igrači po statistici nešto veći kada je bilo bitno. Međutim način na koji rade i treniraju igrai koji imaju nešto manju minutažu, energija koju donose svakodnevno u salu mi je nagovestilo da bi to moglo da se desi".

Jasno je Barać podvukao - nebitan je ime sledećeg rivala, već da se igra dobra košarka.

"Došli smo na ovo takmičenje sa dobrim elanom i da smo u dobrom momentu i nakon te četvrtfinalne utakmice koja je vila teška, vrlo retka situacija da su favoriti i osetio se pritisak u pripremi. Izneli smo to na pravi način. U ovom momentu je samopouzdanje za nijansu veće. Što se tiče sutrašnje utakmice, žeilm da uživam u drugom polufinalu i da ovaj prelepi turnir dobije jednu sjajnu utakmicu, sjajnu košarku i ko god da sutra bude protivnik, želim da moji momci uživaju i da igraju dobru utakmicu".

Kapiten Luka Cerovina bio je među najzaslužnijima za preokret posle -17 i pobedu.

"Čestitam ekipi na zasluženoj pobedi, ušli smo loše u meč, bili u grču, ali pred kraj prvog poluvremena i čitavo drugo smo bili u neverovatnoj energiji i zasluženo došli do pobede. Čestitam FMP i želim im svu sreću u nastavku sezone", rekao je Cerovina i na pitanje o mogućem rivalu u finalu zaključio:

"Obe ekipe su stvarno fenomenalne i u odličnoj formi, među najboljima u Evropi. Ne razmišljamo o tome, daćemo sve od sebe ko kod bude protivnik".

Finale se igra u subotu od 21 čas.



tagovi

Luka CerovinaMarko BaraćKK MegaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara