Leandro Bolmaro (©MN Press)
Leandro Bolmaro (©MN Press)

Barsa dobija veliko pojačanje, vraća se Bolmaro

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 18:12

Argentinac nije uspeo da se izbori za ozbiljniju šansu u NBA, pa će se vratiti na dobro poznato mesto

Mladi argentinski košarkaš Leandro Bolmaro se navodno vraća u redove Barselone, tvrdi španski Ensestando. On je katalonski klub napustio 2021. godine i preselio se u Minesotu, ali je je nedavno ostao bez angažmana u NBA i po svemu sudeći ponovo će obući dres Blaugrane.

Veći deo prošle sezone proveo je na klupi Minesote, a u tekućoj upisao svega 15 nastupa za Jutu i provodio oko pet minuta na parketu, pa ga je tim iz Solt Lejk Sitija otpustio prošle sedmice.

Izabrane vesti

Kako stoje stvari neće dugo biti slobodan, pošto navodno već ima postignut dogovor sa Barselonom i to višegodišnji.

Predstavljao bi 22-godišnji Argentinac veliko pojačanje za ekipu Šarunasa Jasikevičijusa u pohodu na evropsku i špansku krunu, a pritom mu ne bi trebalo previše vremena da se adaptira s obzirom da je igrao za katalonski tim od 2018. do 2021. i pre dve godine osvojio ACB ligu i Kup kralja, a bio je proglašen i za najspektakularnijeg igrača prvenstva.

Barsina želja je da se Bolmaro što pre priključi ekipi. Kajl Kurič igra sve manje u poslednje vreme, a Serhi Martinez po povratku iz povrede jedva i dobija priliku da kroči na parket. Žuri se Kataloncima i da bi registrovali Argentinca za Evroligu, pošto je kranji rok za to prvi mart.

Mladi Bolmaro iza sebe ima 49 nastupa u NBA uz zanemarljive proseke (1,1 poen i jedan skok), a dobar deo boravka u SAD proveo je u Razvojnoj ligi. Trenutno je sa reprezentacijom Argentine, koja će večeras protiv Dominikanske republike pokušati da overi vizu za Svetski kup.


tagovi

KK BarselonaLeandro Bolmaro

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara