Nikola Kalinić i Nikolas Laprovitola (©Starsport)
Nikola Kalinić i Nikolas Laprovitola (©Starsport)

Barsa na Zvezdu sa najjačim snagama: Laprovitola i Jokubaitis ponovo u stroju

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 18:12

Trener katalonskog tima Rođer Grimau istakao da su obojica normalno radila sa ekipom

Otputovala je Crvena zvezda u Barselonu, gde će se u petak (20.30) odmeriti sa ekipom Rođera Grimaua, u šestom kolu Evrolige. I dok trener Janis Sferopulos ima tačno 12 igrača na raspolaganju, s ozbirom da Adam Hanga, kapiten Branko Lazić i Marko Simonović nisu spremni da nastupe, domaćin će, po svemu sudeći, dočekati crveno-bele u najjačem sastavu.

Nikolas Laprovitola je propustio dva poslednja evroligaška duela zbog povrede primicača, a u timu tokom pobede nad Panatinaikosom nije bilo ni Rokasa Jokubaitisa. Ipak, obojica su se vratili treninzima i radili normalno sa ekipom pred dolazak srpskog šampiona u Palau Blaugranu.

Izabrane vesti

"Šanse da nastupe obojica su preko 90 odsto. Posebno Laprovitola koji je već dve nedelje van stroja", rekao je Grimau, prenosi Mundo Deportivo.

Barselona ima 5-1 u Evroligi i 6-2 u ACB ligi. Uprkos nešto slabijem početku, utisak je da je uprkos brojnim promenama veoma dobro otvorila sezonu. Ipak, mladi stručnjak se ne zaleće. Gaji veliki respekt prema Crvenoj zvezdi, koja je posle serije slabih rezultata vezala dva trijumfa.

"Veoma težak protivnik, sa sjajnim igračima, posebno na mestu organizatora igre. Imaju dvojicu košarkaša veoma različitih profila. Nejpir i Dos Santos su ubojiti jedan na jedan i čitav tim tome mora da posveti posebnu pažnju. Miloša Teodosića svi dobro znamo. Sposoban je da pošalje loptu gde poželi i pogađa teške šuteve. Tu su i igrači koji su izuzetno komplementarni sa njima. Giedraitis veoma dobro šutira i igra bez lopte. Imaju četvorku koja je maltene petica, unutrašnje igrače sposobne da rade različite stvari".

Ipak, kao i Vili Ernangomez, veruje u moć Palau Blaugrane. Barsa je posle dva poraza vezala tirjumfe nad Panatinaikosom i Breoganom, te u dobrom raspoloženju dočekuje Zvezdu.

"Puni samopouzdanja i sa velikom željom ćemo igrati u Palau Blaugrani. Nadamo se da ćemo biti konstantni tokom godine i da ćemo napredovati, jer je pred nama dugačak put. Takmičenje je veoma izjednačeno, ali sa plej-in sistemom će biti još teže jer postoje dodatna mesta, što znači da će se veći broj timova boriti za visoke ciljeve, a tek par je možda otpisano", zaključio je Rođer Grimau.



tagovi

KK BarselonaNikolas LaprovitolaRokas JokubaitisRođer GrimauKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara