(Shutterstock)
(Shutterstock)

Barsa potpisala sa Jokubaitisom, a on i Žalgiris čekaju draft i obeštećenje od 250.000 do 750.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.07.21. | 11:49

Potencijalni NBA tim Litvanca mogao bi da odloži njegov dolazak u katalonski klub

Rokas Jokubaitis novo je pojačanje Barselone. Zasad samo na papiru. Katalonski klub je saopštio da je talentovani litvanski bek potpisao četvorogodišnji ugovor (2+2), ali to još ne znači da će već od jeseni ponovo sarađivati sa Šarunasom Jasikevičijusom koji mu je bio trener i u Žalgirisu.

Ako je verovati sajtu Basketnjuz, Jokubaitis koji bi u prvoj sezoni u Barseloni trebalo da zaradi između 250.000 i 300.000 evra neto, bez obzira što je stavio potpis na ugovor, možda i ne obuče odmah dres katalonskog kluba. Ali samo pod uslovom da ga NBA tim koji ga bude draftovao 29. jula, zadrži u SAD.

Izabrane vesti

U tom slučaju Jokubaitis će se pravo iz Litvanije preseliti SAD, a Žalgiris će dobiti obeštećenje 750.000 dolara. U suprotnom, ako NBA tim odluči da ga ostavi u Evropi, Litvanac će zaigrati za Barselonu koja će platiti Žalgirisu obeštećenje između 250.000 i 275.000 evra.

Tada će Jokubaitis postati drugo zvanično pojačanje Barselone ovog leta, jer je pre njega u katalonski klub iz Anadolu Efesa stigao turski centar Sertač Šanli koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

U međuvremenu Barselona je produžila ugovore sa Korijemn Higinsom (na još tri sezone), Aleksom Abrinesom (do 2025. godine) i Serhijem Martinezom (do 2024.). Barsu, koja je saopštila da nije uspela da se dogovori sa Adamom Hangom o nastavku saradnje, napustili su još Artem Pustovij koji se preselio u Gran Kanariju i Viktor Klaver koji se vratio u Valensiju.

Očekuje se da u Barselonu iz Reala stigne Nikolas Laprovitola, a još se ne zna da li će Pau Gasol koji se proletos vratio u klub, posle Olimpijskih igara u Tokiju staviti tačku na neverovatnu karijeru, nastaviti je u Barsi ili negde drugde.


tagovi

Rokas JokubaitisKK BarselonaŠarunas Jasikevičijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara