Barsa potvrdila: Kalates do 2023!

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.07.20. | 12:23

Prvo veliko pojačanje Katalonaca

Barselona je danas i zvanično potvrdila da je dgovorila saradnju sa grčkim plejmejkerom Nikom Kalatesom.

On stiže kao slobodan igrač pošto je prethodno raskinuo ugovor u Panatinaikosu, a sa Kataloncima će posle lekarskih pregleda u petak potpisati ugovor do leta 2023. godine. Spekuliše se da će Kalates za tri sezone u Barseloni zaraditi nešto više od 5.000.000 evra.

Izabrane vesti

Grčki plejmejker je napustio PAO posle pet vezanih sezona u drugom mandatu, a podsetimo da je i ranije imao mandat od tri godine u atinskom klubu. Igrao je još u NBA ligi i Lokomotivi Kubanj. Poslednjih godina je bio ubedljivo najbolji igrač i lider atinskih Zelenih. Ali posle finansijske krize koja je zahvatila klub i odluke da se skreše budžet za plate, nije pristao na te uslove i došlo je do sporazumnog raskida saradnje.

Mnogi klubovi su želeli Kalatesa kada je postalo jasno da napušta PAO. Itudis ga je želeo u CSKA, Zenit mu je nudio ogromne pare i čak 8.000.000 evra za tri sezone, a čak je i Olimpijakos gajio nadu da bi mogao da dovede ljutog rivala. Ipak, očigledno da je Barselona bila najupornija i da je Kalates želeo u tim sa najvišim takmičarskim ambicijama.

On je prvo veliko pojačanje Katalonaca ovog leta, a očekuje ih se još među kojima bi mogao da bude i veteran Pau Gasol. Barselonu su već napustili Malkolm Dilejni, Kevin Penogs, Pau Ribas i Ante Tomić, dok su Pjer Oriola, Brendon Dejvis i Kajl Kjurik produžili ugovore. Podsetimo, ekipu je preuzeo litvanski trener Šarunas Jasikevičijus posle otkaza Svetislavu Pešiću. Uz zvezde poput Mirotića, Hange, Ertela, Higinsa, Abrinesa i ostalih koji su već odranije u timu, Barsa definitivno ima tim koji može da napadne sve trofeje. 


tagovi

Nik KalatesKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara