©Scren shot, BARCA TV
©Scren shot, BARCA TV

Barsa predstavila novu "šestorku"! Kalinić: Zvezda je prošle godine bila brža; Veseli: Neće biti problema sa egom

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 22:14

Nadao sam se da ćemo se dogovoriti jer sam želeo u ovom trenutku da dođem ovde. Da budem u Evroligi i borim se za najveće moguće trofeje", rekao je srpski košarkaš

Barselona je zvanično predstavila šestoricu pojačanja pred novu sezonu, a to su Nikola Kalinić, Jan Veseli, Oriol Pauli, Tomaš Satoranski, Majk Tobi i Oskar da Silva. Oni su nadomestili odlaske igrača kao što su Kalates, Smits, Oriola, Ejvis i Egzam, pa se veruje da će biti kadri da napadnu trofeje u svim takmičenjima u kojima budu učestvovali.

Nikola Kalinić je već nagovestio ogromne mogućnosti, pošto je postigao 17 poena u slavlju nad Huventudom. Bivši igrač Zvezde je govorio i o ponudi Katalonaca koju je imao prošlog leta, ali se tada već bio odlučio za povratak na Mali Kalemegdan.

Izabrane vesti

"Razgovarali smo prošlog leta, nismo postigli dogovor. Crvena zvezda je bila brža i zato sam otišao tamo. Želeo sam da nađem dobro okruženje i igram gde se osećam srećno. Nadao sam se da ćemo se dogovoriti jer sam želeo u ovom trenutku da dođem ovde. Da budem u Evroligi i borim se za najveće moguće trofeje", rekao je između ostalog Kalinić na predstavljanju.

Bivši igrač Partizana i dugogodišnji član Fenerbahčea, Jan Veseli, takođe je uzbuđen zbog novog izazova u karijeri.

"U timu ima mnogo igrača sa visokim kvalitetom i iskustvom, ali mislim da neće biti problema sa egom i siguramn sam da ćemo imati dobru sezonu. Odluka da odem iz Fenera nije bila laka, ako ostanete dugo na istom mestu... Kada je Barsina ponuda stigla to je postala laka odluka. Morao sam da napravim korak i igram u većem timu", rekao je Veseli.

Tomaš Satoranski je tokom čitavog leta bio u kontaktu sa Kataloncija, konkretno sa sportskim direktorom Huanom Karlosom Novarom. Sada će morati da uđe u kožu Nika Kalatesa.

"Moja porodica ima kuću u Ljansi (okrug u Đironi), pa sam celo leto proveo u Kataloniji. Tako mi je postalo jasnije da želim da dođem ovde. Kalates je sjajan igrač, ali nisam ovde da ga zamenim. Fokusiram se na svoju najbolju verziju i ono što mogu da doprinesem. Igraću sa puno energije i dati sve od sebe da pomognem igračima i klubu", rekao je Satoranski.


tagovi

KK BarselonaNikola KalinićJan VeseliTomas Satoranski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara