Slavlje košarkaša Barselone (©Star Sport)
Slavlje košarkaša Barselone (©Star Sport)

Barsa preživela Unikahu u uzavreloj atmosferi Blaugrane

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.23. | 23:37

Gosti se držali do samog kraja uprkos slabom izdanju Kendrika Perija, ali je ekipa Šarunasa Jasikevičijusa odnela prvi trijumf

Posle simultanke Kajla Gaja u Madridu i Huventudovog brejka protiv Real Madrida bilo je jasno svima u Barseloni da protiv Unikahe ne sme da bude ni trunke opuštanja, što se pokazalo na delu. Barsa je posle dugog, napetog i čudnog meča jedva uspela da preživi tvrdoglavu Unikahu i slavi sa 84:81 (26:15, 19:16, 21:27, 18:23) za 1-0 u drugom polufinalu ACB lige.

Definitivno će u međuprostoru do druge utakmice biti mnogo priče o ponašanju domaćih navijača. Izuzetno napeta bila je atmosfera u Blaugrani na momente, toliko da su se pristalice Barselone “obrušavale“ na sudije posle svake odluke koja nije bila zadovoljavajuća. Napet je bio i Šaras Jasikevičijus što se posebno setilo u njegovim reakcijama, bilo je i nekih detalja na parketu koji su mogli da se izbegnu, poput duela Mirotića i Osetkovskog ili Laprovitole i Perija.

Izabrane vesti

Sve je krenulo vrlo dobro po domaćina. Odlični procenti šuta za tri u prvom poluvremenu (7/13) dali su krila Barseloni da kontroliše dešavanja na parketu i stekne dvocifrenu prednost, mada ni to nije davalo prostor da se ekipa opusti jer su gosti sve vreme kidisali i čekali priliku da kazne svaku grešku.

To se najbolje videlo u drugom poluvremenu, kada je Jankuba Sima režirao seriju 16:5 kojom se Unikaha potpuno vratila u meč. Stizala je Unikaha nekoliko do pet razlike, bila i na samo posed zaostatka posle trojke Tajsona Kartera na 20 sekundi pre isteka vremena, ali je Nikolas Laprovitola sa dva slobodna bacanja na 10 sekundi pre kraja ipak rešio pobednika. Gosti su opet bili na posed minusa posle penala Tajlera Kalinoskog, a uz pet sekundi na semaforu domaćin je uspeo da iskontroliše situaciju do kraja i pobedi.

Sima je bio najefikasniji igrač utakmice sa 19 poena, pratio ga je Melvin Edžam sa 14 poena uz devet skokova. Mirotić je takođe imao 14, a Sertač Šanli poen manje, dok su Abrines, Kalinoski i Veseli imali po 12 poena. Nikola Kalinić odigrao je 14 minuta i za to vreme imao po dva poena i asitencije, uz jedan skok. Kendrik Peri definitivno nije imao svoje veče, pošto je pogodio samo jedan od šest šuteva iz igre.

Naredni meč je u petak od 21 čas, a domaćin je opet Barselona.

ACB LIGA - POLUFINALA

Utorak:

Real Madrid – Huventud 83:93 (0:1 u seriji) /Musa 18 – Gaj 30/

Sreda:

Barselona – Unikaha 84:81 (1:0 u seriji)

/Mirotić 14 – Sima 19/



tagovi

KK BarselonaUnikahaNikola MirotićNikolas LaprovitolaKendrik PeriNikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara