Jan Veseli (©Starsport)
Jan Veseli (©Starsport)

Barsa se iščupala u Kaunasu, Žalgiris bez poena u četiri poslednja minuta

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 21:06

Katastrofalna košarka u poslednjim minutima i pobeda Katalonaca – 85:80

Svojevremeno su Nedrealisti lansirali izraz „hrkljuš“, koji se često u žargonu koristi kada treba opisati utakmicu koja više liči na jurnjavu po terenu nego na organizovanu igru, poštovanje taktičkih zamisli i sve ono kako je po redu, kako trener zahteva.

Upravo takav finiš neizvesne utakmice u Kaunasu odigrali su Žalgiris i Barselona, gde je sve izgledalo kao jurnjava dva tima na rekreativnom terminu, šutevi bez izgrađenih pozicija, napadi koji su završeni iscurelim vremenom, promašaji zicera ispod koša...

Izabrane vesti

U takvom neredu od košarke Barselona se bolje snašla i napravila preokret za pobedu u Litvaniji – 85:80. Ovaj trijumf mogao bi da trgne Katalonce, kojima je malo nedostajalo da vežu treći poraz od ekipa iz donjeg dela tabele. S druge strane, Žalgirisa samo čudo nebesko može da vrati u borbu za Top10, pošto je izgubio čak pet od sedam utakmica na svom terenu, a ako je po nečemu zelena četa bila prepoznatljiva, to je da je njena Žalgirio arena neosvojiva.

Rezultatska klackalica trajala je tokom cele utakmice, do poslednja četiri minuta. Sekvence vođstva imala je Barselona, pa Žalgiris, pa u krug. Samo što nijedna ekipa nije stekla veću prednost od sedam minuta.

U poslednju četvrtinu Žalgiris je ušao sa prednošću od tri poena (73:70), ali je Barsa to brzo okrenula. Ipak, na tačno četiri minuta pre kraja litvanski tim je vodio 80:77. I nije uspeo da ubaci ni poen do kraja utakmice!

Ta četiri poslednja minuta prošla su u znaku Jana Veselog, koji je dominirao ispod oba koša, hvatao skokove u napadu, zatvarao reket...

Kakva se košarka igrala kada se lomio meč govori podatak da od 2:20 pre kraja nije postignut ni poen sve do 37 sekundi pre kraja, kada je Laprovitola ubacio dva bacanja. Svega i svačega je bilo u ta završna dva minuta osim valjane košarke, ali to neće smetati igračima Barselone da proslave pobedu posle dva vezana poraza u Evroligi.

EVROLIGA – 16. kolo

Četvrtak:

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 92:98

/Boldvin 22 - Teodosić 27/

Valensija - Virtus Bolonja 79:71

/Džons 17 - Šengelija 15/

Real Madrid - Partizan Mozzart Bet 91:75

/Musa 23 - Kaboklo 18/

Petak:

Anadolu Efes - Baskonija 80:87

/Larkin 23 - Hauard 28/

Žalgiris - Barselona 80:85

/Birutis 18 - Laprovitola 18/

Asvel - Olimpijakos 73:85

/Li 16 - Kenan 19/

Alba Berlin - Fenerbahče 82:91

/Braun 15 - Vilbekin 20/

Bajern - Monako 80:91

/Fransisko 21 - Džejms 28/

Olimpija Milano - Panatinaikos 68:76

/Nan 17 - Šilds 13/



tagovi

KK Barselonakk ŽalgirisEvroligaJan Veseli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara