Džabari Parker (Screenshot - twitter.com/FCBbasket)
Džabari Parker (Screenshot - twitter.com/FCBbasket)

Barsa skratila budžet, a niže atraktivna pojačanja: Potpisao i Džabari Parker

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 19:27

Svojevremeno drugi pik sa NBA drafta u Evropi makar do kraja naredne sezone

Pisali su katalonski mediji da je dugogodišnju NBA košarkaš Džabari Parker prošao lekarske preglede u Barseloni, ali su napominjali da posao nije gotov. Sada jeste. Barsa se oglasila na društvenim mrežma i potvrdila da je postigla dogovor sa američkim košarkašem do kraja nastupajuće sezone.

Predviđana mu je velika karijere, ali su ga povrede sprečile da ispuni potencijal. Krase ga neverovatne atletske sposobnosti, pa je još na koledžu dobio nadimak "Djuk Skajvoker", s obzirom da je "hodao po nebu" i nastupao za Blu Devilse u NCAA.

Izabrane vesti

Uzeo ga je Milvoki kao drugog pika na draftu 2014. godine, odmah nakon što je Klivlend izabrao Endrua Viginsa. Činilo se da bi mogao da čini paklen tandem sa Janisom Adetokunbom, ali nije se dalo. Već sredinom ruki sezone pokidao je ukršteni ligament kolena...

Proveo je četiri godine sa Baksima, potom igrao za Čikago, Vašington, Atlantu, Sakramento i Boston u najjačoj ligi sveta, a povrede su ga pratile. Prosto je neverovatan podatak da je za osam godina upisao samo 310 nastupa, ali je u većini klubova imao veoma dobre role, te je u proseku beležio kroz NBA karijeru 14,1 poen, 5,5 skokova i dve asistencije.

Poslednji meč odigrao je pre više od godinu dana za Boston, pa ostaje da se vidi koliko vremena će mu biti potrebno da uhvati zalet u Barseloni.

Podsetimo, Katalonci su preko leta najavili skraćivanje budžeta i brojne odlaske, a sidra su digli Kori Higins, Kajl Kurič (Zenit), Majk Tobi (Crvena zvezda), Sertač Šanli (Fenerbače), Nikola Mirotić (Olimpija Milano) i trener Šarunas Jasikevičijus.

I pre Parkera angažovana su tri kvalitetna pojačanja, španski reprezentativci Đoel Para iz Huventuda, Dario Brizuela iz Unikahe i Vili Ergnangomez koji je takođe stigao iz NBA.

BARSELONA 2023/24

Bekovi: Rokas Jokubaitis, Nikolas Laprovitola, Tomaš Satoranski

Krila: Dario Brizuela, Nikola Kalinić, Oriol Pauli, Aleks Abrines, Đoel Para

Centri: Oskar da Silva, Vili Ernangomez, Jan Veseli, Džejms Nadži


tagovi

KK BarselonaKošarkaški transferiDžabari Parker

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara