Ekipa Barselone (© Starsport)
Ekipa Barselone (© Starsport)

Barselona bez milosti u Minhenu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.04.22. | 22:41

Katalonci slavili rezultatom! Još jedna pobeda ih deli do plasmana na završni turnir u Beogradu

Napravio je Bajern veliko iznenađenje prošle nedelje u Španiji kada je uspeo da savlada Barseloni i vrati se u Nemačku sa fantastičnim rezultatom 1:1. Svi su hvalili način na koji igraju Bavarci, čak je i Svetislav Pešić pričao o ekipi Andree Trinkijerija, međutim to kao da je poslužilo Barsi kao gorivo da se potpali dodatna vatra. Izabranici Šarunasa Jasikevičija su se žestoko revanširali u trećem meču, rutinski su slavili rezultatom 75:66.

Sve je bilo jasno na ovom meču već posle prvog poluvremena. Katalonci su dominirali u napadu, a odbranu su stegli do maksimuma. Svega 31 poen je primila Barselona, a imala je komotnih 18 poena prednosti.

Izabrane vesti

Jednostavno, Barselona nije htela da ponovi drugu meč iz serije kada su ostavili prostor Bavarcima da se rastrče i tako dođu do pobede, Sada je drugo poluvreme bila rutina i odrađivanje posla.

Nikola Mirotić je na ovoj utakmici odlučio da sve preuzme u svoje ruke. Ubacio je 25 poena i bio je ubedljivo najbolji igrač na meču. Odigrao je 30 minuta, upisao je i šest skokova, a promašio je svega tri šuta iz igre. Ubacio je šest šuteva za dva poena iz sedam pokušaja, a dve trojke iz četiri. Na liniji za slobodna bacanja je bio bez greške. Pogodio je svih sedam. Dvocifren je bio još Roland Smits sa 13 poena. Jedini problem sa tim Šarunasa Jasikevičijusa bio je Brendon Dejvis koji je povredio rame.

Kod domaćih, istakli su se srpski internacionalci i bivši igrači Partizana. Standardno najbolji je bio Vladimir Lučić sa 17 poena i šest skokova. Ipak, nije ga šut sa distance služio. Ubacio je samo jednu trojku iz šest pokušaja.

Ognjen Jaramaz je ubacio 13 poena, ali baš kao i Lučić, problem je bio u šutu sa distance. Jedna pogođena trojka iz sedam pokušaja.

Kada se podvuče crta, Bajern je pokušao trojkama da se vrati u meč, ali niko nije bio raspoložen. Svega četiri trojke iz 24 pokušaja.

EVROLIGA - PLEJ-OF (TREĆE UTAKMICE)

Utorak

Efes – Olimpija Milano 77:65 /2:1 u seriji/

/Micić 20 - Hol 16/

Makabi – Real Madrid 76:87 /0:3 u seriji/

/Vilbekin 22 - Ljulj 18/

Sreda

Bajern - Barselona 66:75 /1:2 u seriji/

21.00: (1.90) Monako (13.5) Olimpijakos (2.05) /1:1 u seriji/

NAPOMENA: Na fajnal-for idu ekipe koje prve stignu do tri pobede


tagovi

KK BarselonaKK Bajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara