Barselona i Valensija hoće Dimitrijevića

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.06.20. | 14:37

Atraktivni plejmejker napušta Huventud

Makedonski plejmejker Nenad Dimitrijević (22) iz Huventuda je ozbiljno zainteresovao najveće španske klubove. Sa Pirineja stižu informacije da se posle Valensije za talentovanog Makedonca zainteresovala i Barselona. Gotovo je izvesno da će ovog leta Dimitrijević da napusti Huventud jer je prerastao sredinu.

Dimitrijević je kao kadet došao iz Makedonije u Huventud i sa 17 godina debitovao u prvom timu. Odmah je počeo da privlači pažnju i već u drugoj sezoni je dobio značajniju minutažu. Ove sezone je eksplodirao i bio najbolji strelac Huventuda u Evrokupa sa 11,9 poena u proseku po meču i 3,9 asistencija, dok je u Endesa ligi imao nešto skromniji učinak sa osam poena po meču. U oba takmičenja je na parketu provodio po dvadesetak minuta u proseku po utakmici.

Izabrane vesti

Dobre partije je pružao u mečevima protiv Valensije i Barselone gde se i preporučio tandemu evroligaša. Posebno se atraktivnim potezima istakao u meču protiv Pešićevog tima.

Ugovor sa Huventudom ga veže još na još godinu, a španski mediji najavljuju da će na adresu kluba iz Badalone uskoro da stignu i zvanične ponude Barselone i Valensije za kupovinu atraktivnog plejmejkera. 


tagovi

KK BarselonaKK ValensijaNenad Dimitrijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara