Barselona tera Navara!

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.06.18. | 14:05

Katalonski velikan sprema se za veliki greh...

Uprava Barselone ne želi svog kapitena Huan Karlosa Navara u timu naredne sezone, javlja španski portal Encestando, a potvrđuje katalonski Mundo Deportivo!

Ugledni dnevnik piše da je uprava kluba već obavestila svog kapitena i živu legendu košarke i Barselone da nije viđen u rosteru, zbog čega mu je ponudila mesto u upravi. Kako se može čuti, Navaro je razočaran, čak i ljut na klub u kojem je ponikao i kome je podario praktično celu karijeru.

Izabrane vesti

Veteran evropske košarke nema nameru da se povuče i želi da odigra bar još jednu sezonu, što Barselona ne želi da mu ponudi. Dve strane su prošlog septembra parafirale ugovor po kojem bi Navaro ostao u klubu narednih deset godina, s tim što bi u međuvremenu iz opreme za utakmicu uskočio u odelo i zauzeo jednu od pozicija u upravi. Međutim, zvanični datum nije preciziran.

Navaro je posle eliminacije od Baskonije u polufinalu ACB lige izjavio da ne želi da završi karijeru kao gubitnik i da bi voleo da odigra još jednu sezonu i proba da osvoji još neki pehar, pre svega titulu prvaka Španije.

Odluka da Navaro bude isključen iz rotacije nema nikakve veze sa ostankom Svetislava Pešića na klupi i u narednoj godini, iako je srpski trener od kluba zahtevao da mu se obezbedi kvalitetan tim, za najviše domete. Navodno, u razgovoru dve strane uprava kluba predložila je Navaru da prihvati ponudu kako bi se izbegla drama. 

Huan Karlos Navaro je u Barseloni proveo gotovo celu karijeru, dete je grada i jedan od najvoljenijih ličnosti u Španiji. U dresu Blaugrane započeo je profesionalnu karijeru davne 1997. godine kao jedan od najtalentovanijih igrača Starog kontinenta u tom trenutku. Posle ravno decenije provedene u Barsi odlučio je da se oproba u NBA ligi i ubrzo je postao igrač Memfisa. Kako se, ipak, nije snašao u najjačoj ligi sveta uprkos tome što je izabran u drugi tim rukija za sezonu 2007/08, već leta 2008. godine vraća se u volju Barselonu za koju nastupa i danas.

Za pune dve decenije u klubu Navaro je tri puta zaredom proglašavan najboljim košarkašem Evrope (2009-2011), osvojio je dve Evrolige (2003, 2010), bio MVP završnog turnira Evrolige 2010, ali i najbolji strelac elitnog takmičenja 2007. godine. Čak pet puta bio je uvršten u najbolji tim Evrolige (2006, 2007, 2009-2011), a dva puta i u drugom sastavu (2012, 2013). Pre četiri godine proglašen je za legendu Evrolige, a i dalje je zvanično najbolji strelac Evrolige sa čak 4.152 ubačenih poena! Kao igrač Barselone osvojio je i osam titula nacionalnog šampiona, sedam pehara u Kupu kraja, pet trofeja u državnom Superkupu, a bio je i najkorisniji igrač ACB lige u 2006. godini. Tri puta bio je i MVP završnice ACB lige (2009, 2011, 2014), a četiri puta bio je član najbolje petorke (2006, 2007, 2009, 2010). Tri puta je bio i najkorisniji igrač Superkupa.

Osim toga, dobitnik je i mnogih drugih timskih i individualnih priznanja.

Uprava Barselone bi mogla još jednom da se zapita - da li baš mora ovako? 

Foto: MN Press


tagovi

Huan Karlos Navaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara