Screenshot - Youtube.com
Screenshot - Youtube.com

Bejkon i Henri podelili priznanje za MVP-a 12. kola Evrolige (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 16:18

Košarkaši Panatinaikosa i Baskonije obeležili minulu rundu elitnog takmičenja

Vodio je Dvejn Bejkon ekipu Panatinaikosa do važne pobede nad Olimpijom Milano u produžetku, dok je Pjerija Henri dirigovao igrom Baskonije u rutinskom trijumfu protiv desetkovanog minhenskog Bajerna. Obojica su ubeležila indeks korisnosti 28, te su podelili priznanje za MVP-a 12. kola Evrolige.

Bejkon je značajno doprineo usponu Zelenih, koji beleže sve bolje rezultate od kako je Amerikanac potpisao. U trijumfu nad Armanijem ubeležio je rekord karijere u elitnom takmičenju sa 31 poenom, a uhvatio je i sedam skokova. Za dva je gađao 9/12, za tri 2/8.

Izabrane vesti

Bivši košarkaš Orlando Medžika i Los Anđeles Lejkersa, ali i Monaka, prvi je igrač Panarinaikosa koji je proglašen za najkorisnijeg igrača kola od aprila prošle godine.

S druge strane, Henri se poigravao sa odbranom Bavaraca, pa je susret okončao sa dabl-dablom od 14 poena i 10 asistencija. Za dva je šutirao 7/10, ubeležio je još po tri skoka i ukradene lopte i iznudio pet faulova. Drugi put u karijeri je MVP kola, pošto mu je prvi put to za rukom pošlo u uvodnom kolu sezone 2020/21.

Valter Tavares je poput pomenutog dvojca u rundi za nama ubeležio indeks 28 (oborio klupski rekord sa 18 skokova), ali je njegov Real Madrid izgubio od Monaka posle produžetka. Junak Kneževa Majk Džejms je u velikom trijumfu postigao 28 poena, ali jedan indeksni poen manje od pomenutog trija.

Uz Bajkona je i Paris Li poneo velike zasluge za pobedu Atinjana nad Milanom sa indeksom 26 (24 poena, pet asistencija i četiri krađe), a među najistaknutijim igračima 12. kola je i as Reala Džanan Musa koji je u porazu od monaka postigao 24 poena, uz četiri asistencije - takođe indeks 26.



tagovi

Dvejn BejkonKK PanatinaikosPjerija HenriBaskonija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara