Bili Beron (MN press)
Bili Beron (MN press)

Beron i Lojd dva puta spasili Zenit, a u drugom produžetku ispustili pobedu nad CSKA i silnim Milutinovim

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.05.22. | 22:02

Moskovljani na korak do odbrabne titule u VTB ligi

CSKA je napravio i treći od neophodna četiri koraka do odbrane titule šampiona VTB lige. Možda i prelomni, za koji su morali da se bore čak deset minuta duže. Zenit je dva puta, u regularnih 40 minuta i prvom produžetku, odbio da se preda (110:111). Ali je zato u finišu drugog ispustio činilo se kapitalnih pet popena prednosti.

Prvo je Bili Beron odličnu partiju (28 poena, 15-10 iz igre, 8-6 za tri opoena), nadgradio trojkom za prvi produžetak (86:86), a onda je Džordanu Lojdu (15 poena) ruka bila mirna tri puta sa linije slobodnih bacanja tri sekunde pre kraja prvog produžetka (102:102).

Izabrane vesti

U drugom nastavku je domaćin krenuo konkretnije. U poslednjih 60 sekundi ušao je sa 110:105, pa se naziralo izjednačenje u seriji na 2-2. Ali, kada se Zenitu pružala prilika da završio posao, Lojd i Beron su bili neprecizni ioza linije za tri poena, dok je neverovatni Nikola Milutinov (20 poena, 17 skokova) odradio još jednu minijaturu. Uhvatio je loptu pod svojim košem, zatim nešto kasnije poentirao za 110:109. Posle promašaja Pojtrea (20 poena) je još jednom upisao skok u odbrani omogućivši poslednji napad Moskovljanima koji je sa zvukom sirene materijalizovao Kasper Ver i tako pobedom krunisao maestralnu partiju Vila Klajburna (33 poena) koji je u drugi plan bacio izdanje Sergeja Karasjova (25 poena).

Peti meč vbiće odigran u ponedljak u Moskvi.


tagovi

KK ZenitKK CSKA MoskvaVTB ligaNikola MilutinovBili BeronDžordan Lojd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara