Bili Beron (©Shutterstock)
Bili Beron (©Shutterstock)

Beron se usijao pred gostovanje Zvezdi: Šest trojki, 27 poena i Uniksov skalp

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.12.21. | 17:34

Lojd promašio skoro sve, Hezonja ponovo najbolji kod gostiju

Košarkaši Zenita definitivno su ponovo u uzlaznoj putanji forme, što su potvrdili trijumfom u evroligaškom derbiju VTB lige protiv Uniksa! Zenit je umalo premašio granicu od 100 poena, drugu četvrtinu završio je sa 32 ubačena poena, a po isteku vremena na semaforu je stajalo 97:81 (25:21, 32:27, 18:17, 22:16).

Jednu od najboljih partija u najjačoj regionalnoj ligi Evrope odigrao je Bili Beron. Američki šuter u poslednje vreme šutira odlično, ne pada ispod tri postignute trojke po utakmici, a Uniksu je spakovao šest iz jedanaest pokušaja - cela ekipa ubacila 12 trojki iz 34 pokušaja - za 27 poena! Imao je još tri asistencije i dva skoka. Tri njegova dalekometna hica pronašla su dno mrežice u prelomnoj, četvrtoj deonici, kada je Zenit odbio i poslednji nalet domaćina, napravio seriju 7:0 i odlepio se na 15 razlike (91:76) za definitivnu pobedu kluba iz Sankt Peterburga.

Izabrane vesti

Berona je u stopu pratio Aleks Pojtres koji je meč završio sa 21 poenom uz šest skokova, dok je Arturas Gudaitis ostao na skok do dabl-dabla uz 14 poena. Dok se Beron raspucavao, Džordan Lojd nije mogao da ubaci skoro ništa. Jedan pogodak iz igre iz sedam pokušaja i sedfam poena, uz po tri asistencije i skoka za 22 minuta. No, navijači Crvene zvezde znaju da Lojd posle ovakve role može već u sledećoj da ubaci 20 poena kao od šale...


Iako rezultat možda odaje utisak da je Zenit lako stigao do pobede, zapravo i nije bilo tako. Zenit je pregazio rivala u drugoj polovini treće i početkom četvrte deonice serijom 19:2 posle koje se od 62:63 stiglo do 81:65! Zenit je tada imao komotnih +16, ali se Uniksovi košarkaši nisu predavali. Dvaput su spuštali razliku u tih završnih deset minuta ispod dvocifrene granice, ali jednostavno nisu imali snage da meč eventualno uvedu u dramatičnu završnicu. Tačnije, Zenit ih je u tome sprečio.

Najbolji kod gostiju ponovo je bio Mario Hezonja. Hrvatski reprezentativac ubacio je 18 poena, ali uz 1/6 za tri. Jedna uhvaćena lopta nedostajala mu je za dabl-dabl, a imao je i tri asistencije. Bivši plejmejker Crvene zvezde Lorenzo Braun imao je 17 poena uz pet završnih dodavanja i tri skoka, dok je Ajzea Kenan ostao na 12 poena.

Zvezda će poslednju utakmicu kalendarske godine protiv Zenita odigrati u četvrtak od 19 časova u dvorani Aleksandar Nikolić.



tagovi

Mario HezonjaBili BeronUNIKS KazanjKK ZenitVTB ligaLorenzo Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara