Nemanja Bjelica (© Star Sport)
Nemanja Bjelica (© Star Sport)

Bez Bjelice na Grčku i Tursku

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.08.22. | 12:21

Nedović i Gudurić se čekaju

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, potvrdio je na konferenciji za medije, da Nemanja Bjelica neće igrati na dva kvalifikaciona meča za Mundobasket protiv Grčke u Beogradu (četvrtak, 20.00), a potom i Turske tri dana kasnije. Uz Bjelicu, problem za Orlove je i zdravstveno stanje Nemanje Nedovića koji se povredio protiv Slovenije, dok Marko Gudurić nije igrao pripremne mečeve, takođe zbog povrede.

Pešić još uvek zvanično nije otkrio kojih 12 igrača će istrčati protiv Grka koje predvodi Janis Adetokunbo.

Izabrane vesti

"Nedović je pao na kuk, dobro je. Sve je u glavi, ima i povreda, ali njegova velika želja da se što pre oporavi, pa se oporavlja iznenađujuće dobro. Večeras posle treninga donosimo odluku ko će da igra, u Turskoj ćemo moći da promenimo 12, tako da ćemo sačekati. Bjelica neće igrati, on je dobro i dijagnoze govore da to nije toliko teška povreda kako smo u jednom trenutku mislili. Neće sigurno igrati ove dve utakmice. Gudurić trenira, videću koliko je spreman. Ostali, svi su zdravi. Svaki dan je trening", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Podsetimo da Srbija u drugom ciklusu kvalifikacija igra šest mečeva i u ovom momentu nam je potrebno svih šest pobeda. Najbitniji meč je protiv Grčke koji se igra u četvrtak od 20 časova u rasprodatoj Areni, a tri dana kasnije ekipa igra u Turskoj.

Evrobasket počinje 1. septembra, a naša reprezentacija startuje dan kasnije u Pragu duelom protiv Holandije.



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeKSSKvalifikacije za Mundobasket 2023Nemanja BjelicaMarko GudurićNemanja Nedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara