Bez Dejana Todorovića protiv Grčke i Estonije

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.09.18. | 18:32

Biće u konkurenciji za novembarsko okupljanje

Nije mogao selektor Aleksandar Đorđević da računa na pun sastav pred početak priprema za utakmice protiv Grčke (13. septembar, Krit) i Estonije (16. septembar, Beograd), zbog čega je u sedište FIBA poslao spisak sa šesnaest kandidata, za slučaj da do pomenutih okršaja u kvalifikacijama za Svetski kup dođe do određenih problema sa odazivanjem igrača, povredama i određenih tehničkim problemima u komunikaciji sa klubovima.  

Nažalost, zbog želje ljudi iz Mursije da se temeljno posvete pripremama za novu sezonu, Dejan Todorović neće biti u konkurenciji za sastav državnog tima, saznaje MOZZART Sport. Razlog je jednostavan - Mursija bi Todorovića pustila u nacionalnu selekciju tek 10. septembra, samo tri dana pred gostovanje Grčkoj. U stručnom štabu Srbije procenjeno je da Todorović ne bi imao dovoljno vremena za rad sa ostatkom ekipe, zbog čega je oslobođen reprezentativnih obaveza. Istina, Todorović će se ponovo naći u konkurenciji za novembarsko gostovanje Izraelu 30. novembra i utakmicu s Grčkom 3. decembra u Srbiji.

Izabrane vesti

To znači da će konkurenciju za krilnu poziciju u naredne dve utakmice činiti Nikola Kalinić, Marko Simonović i Vladimir Lučić.

Dejan Todorović je u prvom krugu kvalifikacija bio jedan od vodećih igrača srpskog tima sa prosekom od jedanaest poena, četiri skoka i tri asistencije. 

Piše: Nikola STOJKOVIĆ (nikolaS_sN)
Foto: Star Sport


tagovi

Dejan Todorovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara