© AFP
© AFP

Bibi ne zaboravlja Divca: Popuši cigaretu pa istrči na parket

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.11.23. | 12:03

Ne zaboravljaju se legendarni Sakramento Kingsi sa početka ovog veka

Prošlo je skoro dve decenije od dominacije Sakramento Kingsa koje nikada nije krunisano šampionskim prstenom u NBA ligi. Tim u kojem su bili Majk Bibi, Dag Kristi, Peđa Stojaković, Kris Veber i Vlade Divac su igrali košarku koja je bila ispred tog vremena. Brza, sa puno šutove i asistencija, ipak nikako nisu mogli preko Los Anđeles Lejkersa Šekila O'Nila i Kobija Brajanta, ali se zato anegdote i dan-danas prepričavaju.

Posebno kada je u pitanju Vlade Divac.

Izabrane vesti

Prisetio se tadašnji plejmejker Majk Bibi u razgovoru sa Metom Barnsom i Stivenom Džeksonom kako je bilo deliti svlačionicu sa proslavljenim srpskim centrom. A posebn

"Vlade je bio lider u svlačionici, starao se da sve bude mirno. Njegovo ophođenje se nikad nije menjalo, bez obzira da li je ubacio dva ili 30 poena. Uvek je bio isti"

Onda je otkrio anegdotu vezanu za Divca koja je postala i te kako poznata kako su se godine nizale.

"Njegova glava je bila viša od vrata toaleta. Dolazim i vidim ga da puši. Pitao sam ga iznenađeno: 'Da li ti to pušiš?'. On bi samo brzo završio, bacio cigaretu i otrčao na zagrevanje", prisetio se Bibi i onda rekao koliki je bio značaj srpskog centra po atmsoferu i uspehe u toj ekipi.


tagovi

Sakramento KingsVlade DivacMajk Bibi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara