Big Bem odveo Majami u finale protiv Lejkersa

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.09.20. | 09:21

Fenomenalna partija sjajnog centra

Majami će igrati u finalu plej-ofa NBA lige sa Lejkersima. Tim sa Floride je u finalu Istoka eliminisao Boston sa 4:2 u pobedama pošto je sinoć slavio 125:113 u možda i najboljem meču finalne serije.

Sjajni centar Bem Adebajo je bio junak pobede pošto je odigrao najbolju plej-of utakmicu u karijeri. Ubacio je 32 poena i imao 14 skokova, a blistao je kada se utakmica lomila.

Izabrane vesti

Vodio je Majami skoro celu utakmicu i igrao bolju košarku, ali su Seltiksi uspeli da se vrate u meč kada je Adebajo preuzeo sve na sebe. Oba tima su loše šutirali na početku, a Bostonova prva zvezda Tejtum nije postigao ni poen u prvoj četvrtini. Smart i Braun su držali Seltikse u igri, Dragić, Igudala i Adebajo su prednjačili u Majamiju.

Boston je na početku poslednjeg kvartala uspeo da stigne i prestigne prednost rivala zahvaljujući sjajnoj odbrani, ali i grešakama Hiroa i Batlera. U tim trenucima je zabslistao Adebajo. Prvo je zakucao, pa imao “dva plus jedam” a onda u Jokićevom stilu podelio nekoliko sjajnih asistencija. Hiro se nadovezao trojkama i Majami je uspeo da prelomi meč pošto se Bostonova igra raspala.

Adebajo je to 32 poena došao uz šuta za dva 11/12, dok je sa linije penala gađao 10/11! Na 14 skokova je dodao i pet asistencija. Ispratili su ga Batler sa 22 i Hiro sa 19 poena, Robinson i Igudala su dodali po 15, a Dragić 13 poena. Na drugoj strani je Braun ubacio 26 poena, Tejtum 24, a Smart i Kemba Voker po 20.

Sledi veliko finala Majamija i Lejkersa, a prva utakmica je na programu u noći između srede i četvrtka. 


tagovi

Bem Adebajo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara