Bili Beron u dresu Zvezde (© Star Sport)
Bili Beron u dresu Zvezde (© Star Sport)

Bili Beron: Očekujem Zvezdinu titulu, biće zanimljivo videti kriterijum suđenja

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.05.22. | 09:00

"Uvek sam otvoren za povratak u crveno-beli dres u nekom momentu tokom karijere", rekao je nekadašnji šuter tima sa Malog Kalemegdana

Kroz veliki broj košarkaških derbija tokom godina prošlo je mnogo stranaca koji su ostavili manji ili veći trag, ali u poslednjih nekoliko sezona navijačima Zvezde u najdražem sećanju ostao je Bili Beron. Američki "revolveraš" se za nepune dve sezone u crveno-belom dresu okitio titulom šampiona Srbije, ABA lige i u oba pomenuta takmičenja je bio i najkorisniji igrač kluba sa Malog Kalemegdana. Baš kao tada, Beron i sada igra plej-of, ali kao član Zenita u VTB ligi. To ga ipak nije sprečilo da za Mozzart Sport iznese očekivanja u finalnoj seriji beogradskih večitih rivala gde će svim srcem biti uz Zvezdu.

Večiti okršaj počinje u petak od 20 časova, a baš ta prva utakmica mogla bi da bude ključna u čitavoj seriji čiji pobednik ne dobija samo pehar, već i siguran plasman u Evroligu naredne sezone mada se sve više priča o mogućnosti da ABA liga dobije i drugog predstavnika u evropskoj eliti.

Izabrane vesti

Kao neko ko je odigrao nekoliko derbija u kojima je i pobeđivao i gubio, Beron zna šta može da se očekuje, posebno na samom startu.

"Malo poena i mnogo kontakta u odbrani, to je uvek odlika mečeva protiv Partizana. Igra se maksimalno agresivno u odbrani, pre svega na početku utakmice kada svako pokušava da nametne tempo", počinje Beron, a onda dodaje da bi i sudije mogle da odigraju značajnu ulogu:

"Meni lično će biti interesantno da vidim kako će se sudije postaviti u prvoj utakmici. Kakav će kriterijum nametnuti, jer sam uveren da će oba tima biti agresivna, samo je pitanje koliko će sudije dozvoliti kontakta."

Pamte navijači večitih rivala da je Beron vrlo često bio ključan igrač Zvezde kada su se utakmice lomile i u tim momentima je uvek ostajao hladnokrvan.

"Moj savet ekipi pred ovakve utakmice je da ostanu mirni, da sačuvaju energiju za poslednjih pet minuta, jer se utakmice protiv Partizana uvek tada lome. Retko kada neko prelomi meč u prvom poluvremenu. Znam da će svi biti emotivni na parketu, ali isto tako moraju da budu pametni i da znaju kada da napadnu maksimalno i pre svega kako da iskoriste bonus, da odu na liniju za slobodna bacanja. Sve su to detalji koji mogu da se nakupe i na kraju reše pitanje pobednika."

(1.55) Crvena zvezda (14.5) Partizan (2.70)

Sjajni šuter je profesionalnu karijeru počeo u Litvaniji još 2014. godine. Igrao je u Belgiji, Španiji, Turskoj i sada Rusiji. Ipak, uprkos velikom iskustvu i raznim utakmicama, meč protiv Partizana je poseban.

"Čitav taj dan utakmice je vrlo specifičan, otkako otvorim oči osećam posebnu energiju sve do početka meča. Daleko drugačije u odnosu na bilo koji drugi dan. Mogu slobodno da kažem da tada ne moram da pijem kafu."

Pored intenziteta na terenu, derbi krasi još nešto.

"Atmosfera u Srbiji je jedinstvena. Za mene najbolja na svetu. To je ono što se izdvaja kada igrate u Srbiji. Svakome bih preporučio da tokom karijere bar jednom zaigra u Beogradu."

Uporedio je Beron njegov tim Zvezde sa sadašnjim koji se bori za trofej.

"Današnji ima bolje fizičke predispozicije, možda je za nijansu čvršći, ali mi smo imali više šutera. Ipak, ovaj tim je iskusniji, sa više plejmejkera. Svakako navijam za Zvezdu i nadam se još jednoj tituli."

Zenit je smanjio na 1-2 u seriji protiv CSKA?

"Spremni smo na dugu seriju sa mnogo uspona i padova. Moramo da ostanemo pozitivni i budemo spremni da se borimo. Uspeli smo da upišemo bitnu pobedu, nadam se da ćemo nastaviti tako."

Za kraj neizbežno je bilo pitanje da li Beron sebe vidi ponovo u crveno-belom dresu Zvezde?

"Što se mene tiče uvek sam otvoren za povratak u nekom momentu moje karijere", zaključio je Beron javljanje iz Rusije za Mozzart Sport.


tagovi

Bili BeronKK Crvena zvezdaKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara