Vasilis Spanulis (©Starsport)
Vasilis Spanulis (©Starsport)

Bio je mozak kao igrač, da li je i kao trener? Vasilis Spanulis selektor Grčke

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.10.23. | 12:00

Posle odlaska Dimitrisa Itudisa...

Promena za kormilom reprezentacije Grčke. Novi selektor Helena biće legendarni Vasilis Spanulis, koji je danas i zvanično preuzeo palicu od Dimitrisa Itudisa.

Prethodnom selektoru presudilo je 15. mesto na nedavnom Mundobasketu. Bez Janisa Adetokunba, pa i veterana Kostasa Slukasa i Nika Kalatesa utisak je da Grci nisu ni mogli bolje, ali Itudis je postao bivši.

Izabrane vesti

Sadašnji je Spanulis, koji je veliku igračku karijeru završio pre samo dve sezone, a prošle je uplovio u trenerske vode i to kao trener Peristerija sa kojim je radio veoma dobar posao. Nije doduše mogao do trofeja pored sila kakve su Olimpijakos i Panatinaikos, ali je igrao finale Kupa i zauzeo treće mesto u prvenstvu Grčke.

Sa nacionalnim Savezom dogovorio je da će ekipu voditi u kvalifikacionim prozoroma za Evrobasket 2025. godine, pa i predolimpijskom turniru u kome će Grci pokušati da izbore plasman na Igre prvi put od Pekinga 2008. godine. Ako se i kvalifikacije na Evrobasket tu će i ostati za kontinentalnu smotru.

Spanulis je, podsetimo, rođen 1982. godine, a igrajući za Panatinaikos i Olimpijakos osvojio je tri Evrolige, sedam titula u Grčkoj, plus četiri državna Kupa. Bio je i član reprezentacije koja je osvojila evropsku krunu u Beogradu 2005, a zatim i srebro na Mundobasketu 2006. i bronzu na Evropskom prvenstvu 2009. Sve skupa je za reprezentaciju odigrao 146 utakmica i postigao 1.494 poena.



tagovi

košarkaška reprezentacija GrčkeVasilis Spanulis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara