Košarkaši FMP-a i trener Nenad Stefanović (©ABA League/FMP)
Košarkaši FMP-a i trener Nenad Stefanović (©ABA League/FMP)

Biti ili ne biti za FMP, Džons se čeka do poslednjeg trenutka

Vreme čitanja: 4min | sre. 04.05.22. | 11:35

Tim iz Železnika dočekuje Budućnost u drugoj utakmici preliminarne runde plej-ofa ABA lige

Tri puta se FMP sastajao sa ekipom Budućnosti ove sezone i svaki put izgubio. Nijednom ipak Podgoričanima nije bilo lako. Svi prethodni okršaju u tekućoj sezoni Pantera i Plavih rešeni su u poslednjim minutima. Dokazala je četa Nenada Stefanovića da može da se nosi sa ekipom Aleksandra Džikića, a večeras je idealna prilika da konačno oseti slast pobede u okršajima sa šampionom Crne Gore. U drugoj utakmici preliminarne runde plej-ofa u Železniku (21.00) FMP se bori za majstoricu.

Odigrali su Panteri fantastičnu sezonu, premašili sva očekivanja, ali onda ih je sreća izdala na startu doigravanja. Pred put za Podgoricu na premijerni meč u seriji na povredu se požalio Brajs Džons. Nije igrao u Morači, a do samog početka večerašnjeg susreta neće se znati da li će biti u stanju da pomogne.

Izabrane vesti

Džons se požalio na povredu noge, koja ga muči već neko vreme. Nažalost, pred odlazak u Crnu Goru se zakomplikovala i Amerikanac je ostao u Beogradu, dok su njegovi saigrači putovali na megdan Budućnosti. Bivši igrač čačanskog Borca ima fenomenalnu sezonu, beleži 16 poena uz 6,7 asistencija po meču (prosečan indeks 19.7). Jedan je od najkorisnijih igrača ABA lige i jasno je da je nedostajao Panterima u Podgorici.

Ipak, uspeli su i bez njega da pruže sjajan otpor. Iako je domaćin većim delom susreta bio u prednosti, FMP je u poslednjem kvartalu stigao do preokreta. Dva puta je vodio, ali nije uspeo da sačuva prednost. Ključnu trojku u završnici postigao je Marko Jagodić Kuridža i trasirao put domaćinu ka pobedi.

Danilo Tasić je prema očekivanjima poneo veliki teret i meč okončao sa 16 poena. Odličan je bio i kapiten Marko Radonjić koji je morao da popuni rupu nastalu povredom Džonsa (15 poena, po tri skoka i asistencije). Dobre partije pružili su i Aleksa Stepanović sa 13 poena, kao i Nenad Nerandžić sa sedam, ali i devet skokova i tri završna dodavanja.

Pristalice kluba iz Železnika raduje i povratak Gereta Nevelsa. Amerikanac koji je uz Džonsa bio najbolji pojedinac ekipe u tekućoj sezoni je posle tri meseca ponovo kročio na parket i za 15 minuta ubacio tri poena, uz tri asistencije i jednu uhvaćenu loptu. Njegov doprinos bi večeras, posebno ako Džons ne bude u stanju da igra, mogao da bude od ključnog značaja.

Nenad Stefanović jeu najavi susreta napomenuo u revanšu neće biti prostora za greške (17 izgubljenih lopti u prvom meču).

"Igramo treći put sa ekipom Budućnosti u faktički mesec dana, mislim da se već veoma dobro poznajemo i da nema nekih velikih tajni i nepoznanica. Iako smo prema mom mišljenju odigrali veoma dobru utakmicu u Podgorici, videli smo da sitne greške i one najmanje, oni kažnjavaju s obzirom da je reč o sjajnoj ekipi i pojedincima. Na nama je da probamo da pravimo što manje grešaka kojim im dozvoljavamo lake poene i moramo da shvatimo da je svaki posed veoma bitan", rekao je najmlađi trener ABA lige.

Pozvao je publiku da pruži podršku igračim.

"Nadam se da će hala biti puna, mislim da su momci to zaslužili i ovom prilikom pozivam navijače da nam pomognu u ovoj utakmici u sredu. Očekujem od mojih momaka da se bore za svaku loptu, energetski budu na maksimumu pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno", istakao je Stefanović.

Podgoričane je u prvoj utakmici predvodio Džastin Kobs sa 18 poena. Amerikanac sa crnogorskim pasošem je ponovo bio koban po FMP, s ozbirom da ga je pre mesec dana srušio i u Železniku trojkom u poslednjim sekundama. Di Džej Sili je odigrao ispod očekivanja, ali je bio drugi strelac ekipe sa 11 poena, dok su Filip Barović i Petar Popović dodali po devet.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić je posle tri tesne utakmice svestan da ne sme da potceni protivnika.

"Očekuje nas teška utakmica, kao što su bile i prethodne protiv ovog protivnika. Sigurno da ih ne potcenjujemo ni jednog momenta. Pripremamo se za njihove promene u odbrani i opcije u napadu kada igraju sa nižom petorkom. Kontrola reketa i skoka je ključ povoljnog rezultata", rekao je iskusni stručnjak.

Bek Podgoričana Popović smatra da je njegova ekipa kvalitetnija od Pantera.

"Sutra nas očekuje druga četvrtfinalna utakmica protiv FMP-a, ekipe koja je pokazala dobru igru i borbenost u prvom meču, nisu se predavali do poslednjeg momenta. Mislim da je kvalitet na našoj strani, ali moramo parirati energijom, trčanjem i zalaganjem kako bi došli do pobede i zatvorili ovu seriju", rekao je crnogorski košarkaš.

ABA LIGA, PLEJ-OF - PRELIMINARNA RUNDA

Sreda

19.00: (2,15) Igokea (14,5) Cedevita (1,80) /0:1 u seriji/

21.00: (2,55) FMP (14,5) Budućnost (1,60) /0:1 u seriji/

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

ABA ligaFMP ŽeleznikBudućnost PodgoricaBrajs DžonsNenad StefanovićAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara