Erik Mika (©Starsport)
Erik Mika (©Starsport)

Bivši centar Partizana Erik Mika karijeru nastavlja u Las Vegasu

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 03:46

Amerikanac ponovo u Razvojnoj ligi, braniće boje Ignajta

Posle epizode u Partizanu tokom sezone 2020/21, Erik Mika je nastupao za francuski Burg, a sada karijeru nastavlja u američkoj Razvojnoj ligi. Kako je i zvanično obelodanjeno, braniće boje nedavno osnovanog Ignajt tima koji će po prvi put (treća sezona) odigrati svih 50 utakmica u okviru programa Dži lige.

Mika je predstavljen u Ignajtu zajedno sa još sedmoricom košarkaša, među kojima je i sin proslavljenog NBA asa Šekila O'Nila - Šarif.

Izabrane vesti

Braneći crno-bele boje upisao 17 nastupa u ABA ligi, sa prosečnim učinkom od 7,9 poena i 3,4 uhvaćene lopte. Po odlasku iz Beograda branio je boje Burga u Francuskoj, a u međuvremenu nastupao i za američku reprezentaciju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Posle koledža je u profesionalne vode uplivao sa italijanskim Pezarom 2017. godine. Igrao je potom za Brešu, Bajrojt u Nemačkoj, a u Razvojnoj ligi je već nastupao u dva navrata kao član Stokton Kingsa (filijala Sakramenta). Kratko je bio i član Sakramenta, a okušao se i u Kini.

Ignajt se za predstojeću sezonu preselio iz Kalifornije u Las Vegas, a uz Miku i Šarifa O'Nila redove kluba pojačali su i bivši igrač Turk Telekoma Obri Dokins, nekadašnji bek Burgosa, Bilbaa, francuskog Gravlena i izraelskog Hapoel Elijata Džon Dženkins, 38-godišnji Judžin Džeter koji je u Evropi nastupao za Unikahu, Hapoel Jerusalim, Huventud, Limož i Dnjepar između ostalih timova, kao i Džejms Saterlend, Kamerun Jang i Markus Grivs.



tagovi

Erik Mikarazvojna ligaŠarif O'Nil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara