Kejson Volas i Malkolm Kazalon (Foto: AFP)
Kejson Volas i Malkolm Kazalon (Foto: AFP)

Bivši igrač Mege ostao bez NBA angažmana posle manje od tri minuta na parketu

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.02.24. | 09:56

Detroit Pistonsi se zahvalili Malkolmu Kazalonu

Dobio je bivši košarkaš Mege Malkolm Kazalon minulog leta priliku da se izbori za mesto pod NBA suncem, ali nije je iskoristio. Posle samo jednog nastupa u dresu Detroit Pistonsa, dobio je zahvalnicu, prenosi Adrijan Vojnarovski.

Kazalon je posle tri godine u Megi minulog leta potpisao dvosmerni ugovor sa Pistonsima, ali je na kraju proveo manje od tri minuta u igri u NBA, dok je u Razvojnoj ligi ubeležio 24 nastupa i za filijalu Detroita beležio 10,9 poena, uz 3,4 skoka, 2,6 asistencija 1,3 ukradenu loptu i 41,3 odsto preciznosti iz igre, za oko 28 minuta u proseku na parketu.

Izabrane vesti

Nije uspeo da se nametne treneru Montiju Vilijamsu, čak i u najslabijem NBA timu ove sezone, pa je klub iz Mičigena rešio da ga "vejvuje". Pre njega su se Pistonsi zahvalili još jednom francuskom košarkašu, svojevremeno sedmom piku sa NBA drafta Kilijanu Hejsu.

S ozbirom da Hejs zasad nije dobio pravu ponudu da ostane u NBA ligi, sva je prilika da će teško tako nešto dočekati i Kazalon.

Ovaj 22-godišnji košarkaš je u omladinskim kategorijama nastupao za Roan i Asvel, ali je u profesionalne vode uplivao kao košarkaš Burga. Posle pozajmice u belgijskom Levenu, stigao je 2020. u Beograd i dobio priliku u Megi. Prošle sezone je bio standardan u dresu ekipe Marka Baraća, sa prosekom od 11,1 poena, 3,3 skoka i 2,6 asistencija u ABA ligi.


tagovi

Malkolm KazalonDetroit PistonsKK Mega

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara