Gal Mekel (©fiba.basketball)
Gal Mekel (©fiba.basketball)

Bivši igrač Zvezde se zbog privatnih razloga rastao sa klubom

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 14:51

Gal Mekel napustio Morabank Andoru

Kako je i zvanično potvrđeno od strane člana ACB lige, Gal Mekel i Andora su se rastali. Odluka je doneta zbog privatnih razloga iskusnog izraelskog plejmejkera, navodi se u saopštenju.

Mekel je u redove Andore stigao u oktobru prošle godine, imao je problema sa povredama, pa je odigrao svega šest utakmica u španskom prvenstvu i četiri na evrosceni.

Izabrane vesti

Angažovan je kao zamena za Serhija Garsiju, ali je imao tri povrede u Andori, a bio je zaražen i virusom korona. U ACB ligi je provodio 15 minuta na parketu po meču uz prosek od šest poena i 2,7 asistencija. U Evrokupu beležio je 5,8 poena i 4,2 završna dodavanja. Poslednji meč odigrao je u februaru protiv Obradoira i postigao osam poena za 14 minuta. Jednu od povreda zaradio je i braneći boje reprezentacije Izraela tokom FIBA prozora.

Andora je već angažovala holandskog beka Janika Frankea, a pregovara i sa iskusnim krilnim centrom Usmanom Krubalijem, koji je pod ugovorom sa grčkom Larisom.

Mekel je karijeru počeo u Makabiju iz Tel Aviva, ali je posle dve godine napustio klub. Igrao je potom za Hapoel Gilbou Galil, Beneton Trevizo, Makabi Haifu, pa Dalas Maverikse i Nju Orleans Pelikanse u NBA. Branio je potom boje Nižnjeg Novgoroda, a zatim i Crvene zvezde 2015. godine. Kratko se zadržao na Malom Kalemegdanu, potom se vratio u Makabi, a pre Andore nastupao je još za Gran Kanariju, Zenit, Ređanu i Unikahu, gde je takođe imao velikih problema sa povredama.


tagovi

Gal MekelKK Andora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara