Jaka Blažič (© Star Sport)
Jaka Blažič (© Star Sport)

Blažič za Mozzart Sport: Gledao sam svaki finalni meč ABA, drago mi je što je Zvezda pobedila, zaslužuje Evroligu

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.08.22. | 12:19

"Srbija, Grčka i Slovenija imaju najbolje igrače u rosterima, naravno svaka ekipa ima i druge igrače koji mogu da igraju košarku", ističe nekadašnji košarkaš crveno-belih koji se sa slovenačkom reprezentacijom priprema za odbranu kontinentalnog zlata

(Od specijalnih izveštača Iz Ljubljane)

Iako su sve oči navijača i medija uprte u Luku Dončića i Gorana Dragića, kada je u pitanju reprezentacija Slovenije, mnogi momci iz senke vrebaju da naprave pravi bum u dresu nacionalnog tima. Jedan od njih je Jaka Blažič, koga ne terba posebno predstavljati. Godinama je bio jedan od najboljih igrača Cedevite Olimpije, ali u Srbiji je osvojio srca svih navijača crveno-belih u šampionskim sezonama.

Izabrane vesti

Sada kao jedan od iskusnijih u taboru šampiona Evrope, smirenim glasom priča za Mozzart Sport sve ono što njegovu ekipu očekuje ovog leta.

"Dugo smo zajedno i imamo recept za uspeh“, priča Blažič posle okončanog treninga u dvorani Stožice.

Za srčanog beka, taj recept je vrlo jednostavan...

Imamo hemiju koja traje još od 2017. godine. Svaki momak koji dođe u reprezentaciju i obuče ovaj dres, on uživa u radu i čitavom procesu. Meni lično tako izgleda. Mogu u svoje ime da pričam, ja uživam u reprezentaciji, a stvarno mi izgleda da svako od momaka takođe stvarno uživa u svemu što radimo. Kada tako svi razmišljamo, imamo potencijal da napravimo dobar rezultat“.

(1,60) Slovenija (14,5) Srbija (2,55)

Pored Slovenije, koja ima senzacionalnog Luku Dončića, Srbija može da se pohvali dvostrukim NBA MVP-ijem NIkolom Jokićem. Tu je i dvostruki šampion Evrolige Vasilije Micić, dok Grčka na primer ima moćnog Janisa Adetokunba.

Za mene Srbija, Grčka i Slovenija imaju najbolje igrače u svojim rosterima, naravno svaka ekipa ima i druge igrače koji mogu da igraju košarku. Mislim da će ovo biti najjači šampionat Evrope u poslednjih 20 godina. Biće stvarno super, za sve igrače, i nas koji možda nismo na tom NBA nivou kao Luka ili Nikola, ali i mi ćemo imati priliku da se borimo za državni grb.“.

Iako je prošlo pet godina, Slovenija je i dalje aktuelni prvak Evrope. Sa Igorom Kokoškovim na klupi, Slovenija je napravila senzacionalan uspeh kada je u Istanbulu nadigrala Srbiju u finalu. Sada se svi pitaju da li je moguće ponoviti takav uspeh.

„Daleko je još šampionat da bismo pričali o medalji, imamo pravi test proti Srbije u sredu uveče. Idemo stepenik po stepenik, samo tako možemo da gradimo put ka medalji. Idemo prvo da vidimo kako ćemo izgledati protiv Srbije, ali mislim da će biti spektakl za sve ljubitelje košarke, posebno u Ljubljani koji će imati priliku uživo da gledaju meč. Daćemo sve od sebe da obradujemo navijače.

Neizbežna tema sa Jakom Blažičem bila je Crvena zvezda. U polufinalu ABA lige Cedevita nije mogla protiv kvalitetnije ekipe sa Malog Kalemegdana iako je Blažić dao sve od sebe. Ipak, iako je pokušao sve da nadigra crveno-bele, to ne znači da nije bio svim srcem uz bivši tim protiv Partizana u finalu regionalnog takmičenja.

"Pratio sam sam svaku utakmicu, navijao sam za Zvezdu i na kraju su pobedili. Neverovatna serija, ali Zvezda je zaslužila Evroligu i baš mi je drago što če biti i sledeće sezone deo elite i mislim da će biti ponovo biti dobri rezultati uprkos promenama".

Posle tri godine u Cedeviti, iskusni bek je spreman za novo poglavlje u karijeri - Bahčešehir.

"Dobio sam ugovor kakav sam želeo, sledi selidba u Tursku. Moram da se zahvalim Cedeviti proveo sam prelepe godine u tom dresu. Napravili smo ozbiljan tim u ABA ligi, neko ko može da parira Crvenoj zvezdi i sada Partizanu, verujem da će nastaviti klub da raste na svim nivoima i da će beležiti sve bolje rezultate", završava razgovor za Mozzart Sport, Jaka Blažič.

Pišu: Bojan Brezovac i Nikola Miloradović


tagovi

Jaka Blažićkošarkaška reprezentacija SlovenijeKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara